Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan toch voorjaar in Nederland! Het regenachtige weer heeft plaats gemaakt voor een blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. De bollenvelden krijgen weer hun regenboog kleuren en het blijft ’s avonds weer wat langer licht. Wat willen we eigenlijk nog meer? Een mooi boeket dat bij dit voorjaarsgevoel past natuurlijk! Saskia heeft ook deze week weer haar uiterste best gedaan om een vrolijk boeket samen te stellen met allerlei voorjaarsbloemen. Deze keer heeft ze gekozen voor een combinatie van paarse en gele kleuren in een mooie cilindervormige vaas. Simpel, maar toch ontzettend leuk!

Saskia heeft de volgende bloemen uitgekozen:

Allium Gladiator

De Allium komt oorspronkelijk uit Zuid- Europa en Azië. Deze veelzijdige bloem is beschikbaar in veel verschillende kleuren en vormen en valt onder de categorie sieruien. Hier dankt ze ook haar naam aan; Allium betekent in het Romaans namelijk ‘ui’ of ‘look’. De Gladiator kenmerkt zich door haar bolvormige bloem en diep paarse kleur, wat natuurlijk echt aan het voorjaar doet denken. Hierdoor past deze bloem goed in ons boeket.

Matthiola Mahilda Yellow
De Matthiola, ook wel de Violier genoemd komt van nature voor in Europa, Azië en delen van Afrika. Ze dankt haar naam aan de Italiaanse botanicus Pietro Andrea Matthioli. Met haar subtiele zacht gele kleur geeft deze bloem ons boeket een echte voorjaarsuitstraling.

Asclepias Moby Dick tak
De Asclepias wordt ook wel de Zijdeplant genoemd. Oorspronkelijk komt deze plant uit Noord-  Amerika, maar hij groeit tegenwoordig ook op meerdere plaatsen in Europa. De Moby Dick ziet er misschien wat gek uit, maar doet het juist heel leuk in een boeket of bloemstuk. Met zijn vrolijke groene bollen geeft hij net dat beetje speelsheid aan ons boeket.

Tulp City of Vancouver
De meeste mensen denken dat de oorsprong van de tulp in Nederland ligt, maar niets is minder waar. De tulp is namelijk door nomaden meegenomen uit Zuid- Europa en Azië. Eenmaal hier ontdekten de Nederlanders al gauw dat de tulp het ook prima doet in ons klimaat. Zo nam de populariteit van de tulp enorm toe en werd het ook ons handel product. Goedkoop waren ze toentertijd zeker niet; in de 16de eeuw kocht je voor de prijs van 1 tulpenbol een heel grachtenpand! Tegenwoordig kun je voor een paar euro al een mooie bos kopen. Gelukkig maar, want zo kan iedereen genieten van deze prachtige voorjaarsbloem. Saskia heeft voor ons boeket de ‘City of Vancouver Tulp’ uitgekozen, welke door haar licht gele kleur voor een mooie zachte tint in ons boeket zorgt.

Freesia Blue Moon
Oorspronkelijk komt de Freesia uit Zuid- Afrika. Veel mensen vinden de Freesia wat ouderwets, maar  dit is geheel onterecht. De Freesia heeft met haar prachtige verscheidenheid aan kleuren juist een enorme comeback gemaakt. De knopjes van deze bloem staan op een rijtje achter elkaar, wat een ‘kam’ genoemd wordt. Naast de vrolijke uitstraling van deze bloem, ruikt ze ook nog eens heerlijk zoet, wat zorgt voor dat ultieme voorjaarsgevoel. Saskia heeft gekozen voor een prachtige paarse variant voor in ons boeket.

Magnolia Grandiflora
Voor het stoere effect heeft Saskia wat leuke Magnolia takken uitgezocht. In de volksmond wordt de Magnolia ook wel de Beverboom genoemd. Voor veel mensen is het in bloei staan van de Magnolia een teken dat de lente echt is begonnen. De Magnolia heeft mooie bloemknoppen aan haar takken die bloeien in verschillende kleuren.

Als alle bloemen weer mooi gesorteerd op tafel liggen, begint Saskia met het op maat schikken van de Magnolia takken. Deze speelse takken zijn allemaal verschillend van vorm en lengte en worden de stoere basis van ons boeket. Ze steekt er 4 verspreid in de vaas. ‘Ik vind het zo leuk om met takken te werken’, vertelt Saskia. ‘Ze geven een boeket net dat beetje extra.’ Vervolgens gaat ze verder met de Moby Dick takken, welke ze ook verspreid in de vaas steekt. Samen met de Magnolia takken vormt deze mooie groene plant een rustige basis voor de rest van het boeket. Dit is erg belangrijk, aangezien de andere bloemen nogal opvallend van kleur zijn. Zo voorkom je dat het geheel te druk wordt.

De Matthiola is als volgende aan de beurt. Deze schikt ze wat aan de korte kant zodat de Tulpen en Freesia’ s er straks mooi bovenuit kunnen steken. Ze hebben ook niet zo heel veel ruimte nodig aangezien de bloemen niet veel groter worden als ze gaan bloeien.  Als de Matthiola’ s goed in de vaas staan, gaat Saskia verder met de Tulpen en de Freesia’ s. ‘Het is erg belangrijk om deze twee soorten wel goed de ruimte te geven. Ze zitten nu nog verscholen in hun knopjes, maar als ze gaan bloeien zul je zien dat ze echt de ‘eyecatchers’ van het boeket worden,’ vertelt Saskia. Ze steekt de Tulpen en Freesia’ s goed verspreid door de vaas. Door deze vrolijke kleuren komt het boeket al echt  tot leven. Nog een kleine tip van Saskia wat de Tulpen betreft; soms zit er aan de stelen nog wat zand. Spoel dit er eerst even goed af om te voorkomen dat het water in de vaas meteen vies wordt. Het boeket begint al aardig vol te raken en Saskia begint met de laatste bloem; de Allium. Ze schikt deze wat langer zodat ze de top van het boeket vormen. Deze prachtige paarse bollen maken het boeket echt helemaal af en steken ook leuk af tegenover de andere relatief kleine bloemen. Als ze ook de laatste Allium in de vaas heeft gestoken is het boeket klaar. Ik ben weer erg onder de indruk. Deze combinatie bloemen geeft mij echt dat voorjaarsgevoel. Ik kijk Saskia’ s kant op en zie haar ook tevreden kijken. Ook zij is blij met haar creatie.

Deze vrolijke bloemen zijn uiteraard allemaal te verkrijgen in onze webshop!