Jaaaa! Het is eindelijk zo ver. Die bijzondere dag in maart is weer aangebroken, de lente is begonnen! De bomen worden langzaam weer groen en overal bloeien prachtige lentebloemen. Of we lentekriebels hebben? Jazeker! Door gebruik te maken van speelse vaasjes en frisse kleuren, haal je heel gemakkelijk het echte lentegevoel in huis. We presenteren het vaasjesboeket.

Narcis Dick Wilden

De oorsprong van de Narcis ligt in West- Europa. Bij het zien van Narcissen weet je één ding zeker, de lente is in aantocht! Naast de bekende gele Narcis, bestaan er ook variaties met roze en witte kleuren. Ook geurt de ene soort veel meer dan de ander. Narcissen staan symbool voor een nieuw begin. Erg toepasselijk, aangezien ze ook de start van een nieuw seizoen aankondigen. Deze vrolijke lentebloem staat ontzettend vrolijk in ons boeket.

Craspedia

Craspedia’s worden in de volksmond ook wel trommelstokjes genoemd. Deze leuke gele bolletjes komen oorspronkelijk uit Australië en Nieuw- Zeeland, waar ze in veel verschillende soorten voorkomen. Tegenwoordig worden deze vrolijke bloemen in veel landen gekweekt en worden ze voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg populair in bruidsboeketten, maar ook gewoon als bos in een vaas doen ze het erg goed. Ze zijn ook uitermate geschikt om te drogen;  zo heb je er nog tijden plezier van.

Iris White Magic

De Iris, soms ook wel de Lis genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuid- Europa en Noord- Afrika. Ze dankt haar naam aan de Griekse Godin van de regenboog. Deze naam past erg goed, aangezien deze bloem in een groot kleurenpalet te verkrijgen is. Als de knop nog dicht zit is deze bloem nog nietszeggend, maar zodra ze gaat bloeien wacht een mooie verrassing. De 3 bloembladen klappen volledig open, waardoor het vaak geel gekleurde hart mooi zichtbaar wordt. Deze ‘Regenboogbloem’ geeft echt dat ultieme lentegevoel.

Chamelaucium/Waxflower Luna

De Chamelaucium wordt ook wel de Waxflower genoemd. Deze naam is zo ontstaan omdat het lijkt alsof de bloemetjes zijn voorzien van een waslaagje. Deze lieve bloemetjes komen oorspronkelijk uit West-Australië, waar ze bijzonder goed groeien in het warme klimaat. De Luna is mooi wit van kleur en dient een beetje als neutrale basis, zodat het boeket qua kleuren niet te druk wordt.

Chrysant Santini Solange

Naast de bekende Pluischrysant hebben we natuurlijk ook de Santini Chrysant. Deze kleinbloemige Chrysant kenmerkt zich doordat er aan elke tak meerdere kleine bloemen groeien. Dit in tegenstelling tot de Pluischrysant, waarvan elke tak maar over 1 bloem beschikt. In Azië is deze bloem al eeuwenlang erg geliefd. Hier gebruiken ze de blaadjes om te verwerken in gerechten of om thee van te trekken. De Solange heeft een fris groen hart met allemaal witte blaadjes. Echte lentekleuren dus!

Trosroos Snowflake

De Roos is toch wel de meest bekende bloem van allemaal. Ze worden al duizenden jaren geteeld over heel de wereld en sinds de 16de eeuw ook in Nederland gekweekt. Er bestaan honderden verschillende soorten en elk jaar komen er weer nieuwe soorten en kleuren bij. Elke kleur Roos heeft haar eigen betekenis. Zo staat rood vooral voor liefde en respect en staat bijvoorbeeld geel voor vriendschap en verbondenheid. Zo heeft elke gelegenheid zijn eigen Roos. Trosrozen hebben aan elke steel meerdere bloemen zitten. De frisse witte kleur van de Snowflake staat mooi in ons boeket.

Het vaasjesboeket

Voor dit vaasjesboeket worden blauwe en neutraal gekleurde glazen vaasjes gebruikt. Het is de bedoeling dat in elk vaasje een groepje bloemen komt te staan. Er mag best gevarieerd worden, zodat niet elk vaasje hetzelfde wordt. We beginnen met de Waxflowers. Eerst schikken op maat en dan in een vaasje steken. Deze bloemen dienen als basis aangezien ze vrij neutraal van kleur zijn. Gebruik niet teveel, want dan wordt het al snel te druk. Schik de Trosrozen en Chrysanten niet te hoog, zodat ze net boven de rand van de vaasjes uitsteken. Daarna zijn de Craspedia’s, Narcissen en Irissen aan de beurt. Deze laatste 2 soorten gaan nog flink bloeien, dus het is belangrijk dat je die goed de ruimte geeft. Door het toevoegen van deze kleurrijke bloemen, begint het geheel al echt lenteachtig te worden.

Wanneer alles is geschikt wordt, halen we een vierkant dienblad tevoorschijn waar alle vaasjes op gezet worden. Met groene steentjes bedek je vervolgens het dienblad. Dat geeft net dat beetje extra. Klaar!