Nu Valentijnsdag weer net achter de rug is, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat we de romantiek meteen weer de deur uit moeten doen. Om nog een beetje vast te houden aan de ‘valentine feeling’, heeft Saskia gekozen voor een speels boeket met glazen flesjes, waar ook weer wat licht roze tinten in voorkomen. ‘Door te werken met deze glazen flesjes wordt een gezellig geheel gecreëerd. Het is weer eens wat anders en je kan er leuk mee variëren’, vertelt Saskia.

Voor dit boeket heeft Saskia de volgende bloemen gebruikt.

Alstroemeria Virginia
Aangezien we nog steeds in de weken van de Alstroemeria zitten, gebruiken we deze veelzijdige bloem ook deze week weer in ons boeket. De Alstroemeria Virginia is mooi wit van kleur en kan daardoor goed gecombineerd worden met allerlei kleuren. Alstroemeria’ s zijn niet erg opvallend als ze nog in hun knop zitten, maar zodra ze gaan bloeien wacht een leuke verrassing; de kleine knopjes bloeien open tot prachtige bloemen en zorgen voor een leuk effect in ieder bloemstuk of boeket.

bloemen voor het flesjesboeket

Hypericum Coco Bamboo
De Hypericum, soms ook wel Sint- Janskruid genoemd, komt oorspronkelijk uit Bulgarije en Turkije. Na de bloeitijd groeien er allemaal besjes aan de takken. Deze besjes zijn er in vele verschillende kleuren, variërend van wit tot helder rood. Voor ons boeket heeft Saskia gekozen voor een frisse groene kleur.

Sweet Dolomiti Roos
Deze prachtige roze roos geeft een warm, zacht effect aan ons boeket. De Sweet Dolomiti wordt erg veel gebruikt in bruidsboeketten. De lichtroze kleur geeft net dat romantische tintje.

Nerine Bo Sofie
De Nerine komt oorspronkelijk uit Zuid- Afrika. Het verhaal gaat dat deze prachtige bloem ooit is aangespoeld op het eiland Guernsey. Aan deze verre zeereis danken ze hun naam: Nerine, vernoemd naar de dochters van de zeegod Nereus. Deze bloem is in vele kleuren te verkrijgen. Saskia heeft voor ons boeket gekozen voor de Sofie, die lichtroze van kleur is.

Chrysant Zembla Lime
Dat de Chrysant van oorsprong een gele kleur heeft, zijn veel mensen al bijna vergeten. Deze veelzijdige bloem is namelijk in een enorm groot kleurenpalet verkrijgbaar. Rond het jaar 1700 is de Chrysant naar Europa komen overwaaien vanuit China en Japan. De Zembla Lime kenmerkt zich door haar witte blaadjes en haar groene hart.

Aspagarus Setaceus extra veren
De asparagus komt oorspronkelijk uit Azië en Zuid- Afrika. Deze plant is in enorm veel soorten te verkrijgen en doet een beetje denken aan een varen.

Boeket van de week

Saskia sorteert eerst alle bloemen soort bij soort op tafel. Voor dit boeket gebruikt zij 3 glazen flessen. In elk van de flessen komt een klein samengebonden boeketje van bovengenoemde bloemen. Ze schikt de bloemen in de juiste lengte, zodat ze mooi uit de flesjes steken. ‘Het is leuk om de Nerines er een beetje bovenuit te laten steken. Deze bloemen hebben een mooie steel en hebben een beetje ruimte nodig om te gaan bloeien. Je zult zien dat als ze eenmaal in bloei staan ze een prachtige vorm krijgen,’vertelt Saskia. Als alle bloemen in de juiste lengtes geschikt zijn, begint ze met het samenstellen van het boeketje.

De Aspagarus komt aan de buitenkant te zitten. ‘Deze plant kun je het beste een beetje naar beneden laten hangen, zo verbind je het boeketje met de fles,’ vertelt Saskia. Per boeketje gebruikt ze 1 roos en 1 chrysant, zodat de boeketjes niet te vol worden. Deze bloemen vormen de basis. Daarna voegt ze van de andere bloemen steeds wat takjes toe. Tijdens het samenstellen van het boeketje speelt ze nog een beetje met de lengtes van de stelen. Als ze eenmaal tevreden is over het geheel, bindt ze het boeketje samen met een touwtje. Als het goed samengebonden zit, haalt ze een bol groene woldraad tevoorschijn. Deze draad bindt ze losjes om het boeketje heen, op de plek waar het touwtje zit. ‘De woldraad geeft het boeketje net iets extra’s en versterkt de kleuren van de bloemen. Je kunt het in allerlei kleuren krijgen en er heel leuk mee variëren,’ vertelt Saskia. Het is erg bijzonder om te zien hoe ze elk boeket weer een creatieve twist weet te geven, al is het maar door iets heel simpels toe te voegen.

flesjesboeket

Nadat ze 3 boeketjes heeft gemaakt, steekt ze ze alle 3 in een eigen fles. Het ziet er weer ontzettend leuk en vrolijk uit. Om het af te maken zet ze de 3 flessen op een schaal, zodat het samen een mooi geheel vormt. Saskia kijkt met een tevreden blik naar haar creatie. ‘Het is weer goed gelukt’ zegt ze met een glimlach.
Geïnspireerd geworden na het lezen van dit artikel? Kijkt u eens rond in onze webshop, daar kunt u uiteraard alle benodigde bloemen voor dit boeket vinden!