Saskia’s Valentijnsboeket

Valentijnsdag staat alweer voor de deur. Dit is natuurlijk dé periode om je geliefde eens even extra in het zonnetje te zetten. En hoe kun je dat beter doen dan met een prachtig boeket bloemen? Saskia heeft ook deze week haar creativiteit weer laten stromen en een prachtig valentijnsboeket samengesteld, met romantische roze en rode tinten, speciaal voor het valentijnsthema.

Valentijnsbloemen

Alstroemeria Nadya
De Alstroemeria staat deze weken centraal in de bloemenagenda. Deze vrolijke bloem komt oorspronkelijk uit het Andes gebergte. Alstroemeria’ s zijn in vele verschillende kleuren te verkrijgen, maar speciaal voor het valentijnsthema heeft Saskia gekozen voor deze prachtige rode kleur. Nog een leuk weetje; de Alstroemeria staat symbool voor lange vriendschap en is dus ook uitermate geschikt om een dierbare vriendschap mee te vieren.

Eustoma Rosita Rose Pink
De Eustoma, ook wel de Lisianthus genoemd, komt oorspronkelijk uit de prairiegebieden van Noord-Amerika. Het is een erg populaire snijbloem dankzij haar grote variatie in kleuren en haar lange bloeitijd. Deze Rosita Rose Pink heeft de perfecte roze kleur voor ons boeket.

Red Naomi Roos
Een valentijnsboeket is natuurlijk niet compleet zonder de traditionele rode roos. Want ja, rood is en blijft toch de kleur van romantiek en liefde. De Red Naomi kwam in 2006 op de bloemenmarkt en is uitgegroeid tot 1 van de meest  populaire rode rozen. De warme rode kleur is perfect voor ons valentijnsboeket.

Valentijnsbloem

Veronica Smart Enjoyce
Veronica’ s geven een leuk accent aan ons valentijnsboeket. De bloem komt oorspronkelijk uit Europa en ze zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en kleuren. Voor ons boeket heeft Saskia een mooie roze tint uitgezocht.

Zantedeschia Captain Romance
De Zantedeschia wordt in de volksmond ook wel Calla genoemd. Deze kelkvormige bloem komt oorspronkelijk uit Afrika. Vroeger noemden de Romeinen deze bloem ook wel de geluksbloem. Dit omdat haar vorm deed denken aan de ‘kelken’ waarmee geproost werd. Voor ons boeket heeft Saskia een  mooie roze Calla uitgekozen.

Kersenbloesem takken
Tot slot heeft Saskia Kersenbloesem takken uitgekozen. Deze speelse takken geven een erg leuk effect in ons roze/ rode boeket. Saskia vindt het erg leuk om met takken te werken, vertelt ze. Of de knopjes op de takken nou uitkomen of niet, ze geven altijd een leuke twist aan een boeket of bloemstuk.

Bloomer is jouw Bloemengroothandel!

 

Het Valentijnsboeket

Als alle bloemen zijn klaargelegd, is Saskia gereed om aan het boeket te beginnen. Voor dit boeket schikt ze de bloemen in verschillende lengtes. Hierdoor wordt een vrolijk en speels boeket gecreëerd. Uiteraard heeft ze al haar gereedschap gereinigd en ontsmet;  er mogen immers geen ongewenste bacteriën bij de bloemen komen. Ze vult de vaas met vers water en bloemenvoeding, dit voor een optimaal vaasleven van de bloemen.

Als je meer wilt weten over de basisverzorging van bloemen en het gebruik van de verschillende gereedschappen, dan verwijzen we je door naar de pagina basiskennis  die wij één dezer dagen online gaan zetten. Hierin zullen wij alle basiskennis over hygiëne en gereedschapgebruik  nog eens op een rijtje zetten. Deze kennis heb je uiteraard nodig voor het samenstellen van een mooi boeket.

Saskia sorteert de bloemen soort bij soort op de tafel. Ze begint met de kersenbloesem takken, deze komen aan de buitenzijde van het boeket. Daarna steekt zij de verschillende snijbloemen kriskras in de vaas, zodat er een leuke mix van kleuren ontstaat. ‘Van te voren heb ik altijd een idee van wat ik ga doen, maar je weet natuurlijk pas echt hoe het gaat worden als je er mee bezig bent. Dan gaat het voor mij echt leven’ vertelt Saskia.

Het eindresultaat
Het is heel bijzonder om haar enthousiasme voor haar werk te zien. Ze gaat er helemaal in op en laat haar creativiteit de vrije loop. In dit boeket heeft ze niet te veel blad op de stelen laten zitten. Hierdoor wordt een luchtige uitstraling in het boeket gecreëerd. ‘Ik heb ervoor gekozen de bloemen stuk voor stuk in de vaas te steken, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze samen te binden tot een boeket. Je kunt enorm variëren en het echt maken zoals je het zelf wilt. Dat is het leuke aan bloemen, er is voor ieder wat wils,’ vertelt ze.  Nadat alle bloemen in de vaas zijn gestoken is het boeket klaar. Ik sta vol bewondering naar het eindresultaat te kijken, het is werkelijk prachtig. De roze en rode tinten passen ontzettend goed bij elkaar:  het is een echt romantisch boeket geworden. Na een paar kritische blikken, heeft ook Saskia een lach op haar gezicht. Ook zij is blij met het eindresultaat.

Valentijnsboeket

Alle bovenstaande bloemen zijn uiteraard te verkrijgen in onze webshop!