In deze koude tijd van het jaar kan iedereen wel wat extra warmte gebruiken. Gelukkig is dit heel gemakkelijk te realiseren door gebruik te maken van bloemen met warme kleuren en hiermee een mooi boeket te maken. Saskia heeft daarom deze week gekozen voor oranje en roze tinten. Zo haal je in deze koude periode toch dat beetje extra warmte in huis!

Voor dit boeket heeft Saskia de volgende bloemen gebruikt.

Alstroemeria Estee
De Alstroemeria, ook wel de Incalelie genoemd, werd in de 18de eeuw ontdekt door een Zweedse onderzoeker genaamd Clas Alströmer. Aan deze onderzoeker dankt deze prachtige bloem ook haar naam. Deze roze Alstroemeria heeft een perfecte warme kleur voor in ons boeket.

Protea Grandicolor
De Protea, ook wel Suikerbos genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuid- Afrika. Deze bijzondere bloem is er in vele vormen, maten en kleuren. De grootste van deze bloemensoort is de Koningsprotea, welke de nationale bloem van Zuid- Afrika is. Protea’ s worden als snijbloemen ook gekweekt in de VS, Frankrijk, Spanje en Australië, maar de helft van de wereldproductie komt nog steeds uit Zuid- Afrika. De Grandicolor is geel van kleur met een rood hart.

Chrysant Rossano Orange
Saskia heeft gekozen voor deze mooie oranje Chrysant voor in ons boeket. De naam Chrysanthemum komt oorspronkelijk uit het Grieks. ‘Chrys’ betekent goud en ‘anthemon’ betekent bloem. Deze naam is heel passend, gezien het feit dat deze bloem oorspronkelijk geel (goud) van kleur is. De Chrysant symboliseert geluk en gezondheid, wat het dus een erg geschikte bloem maakt om aan een dierbare cadeau te doen.

Anthurium Midori
Deze bijzondere bloem komt oorspronkelijk uit Zuid- Amerika. De Anthurium staat met haar mooie bloem en blad symbool voor exotische schoonheid. Een leuk feitje is dat veel mensen niet weten dat de ‘aar’ die uit het blad steekt de bloem is en niet het gekleurde schutblad. Anthuriums zijn er in vele kleuren, van wit tot felrood. Saskia heeft voor ons boeket gekozen voor een frisse groene kleur.

Ranonkel Aazur Salmon
Deze kleurrijke bloem komt oorspronkelijk ui Azië en is familie van de boterbloem. De Ranonkel is een echte lentebloem en staat symbool voor charme. De blaadjes openen één voor één waardoor de bloem beetje bij beetje haar schoonheid laat zien. Deze zalmkleurige variant staat prachtig in ons boeket.

Viburnum Roseum
Deze heldergroene bloem geeft een frisse tint aan ons boeket. De Viburnum Roseum kenmerkt zich door de kogelvormige bloemen die aan de takken groeien. Deze bloem is ook in het wit verkrijgbaar. Bij deze variant doen de bolvormige bloemen veel mensen denken aan sneeuwballen.

 

Philodendron Xanadu
Door de leuke vorm van de bladeren wordt deze plant vaak gebruikt als decoratieblad in verschillende boeketten. Saskia heeft ook enkele bladeren toegevoegd in ons boeket. Dit geeft net een leuke speelse twist.

Nadat alle bloemen weer netjes gesorteerd liggen, is Saskia klaar om te beginnen. Bij dit boeket heeft ze gebruik gemaakt van een grote tak die horizontaal op de vaas ligt en daar het boeket omheen gebonden. Je kunt hiervoor een tak gebruiken van bijvoorbeeld een peren- of appelboom. Zorg er wel voor dat de tak breder is dan de diameter van de vaas. Saskia heeft in het midden van de tak een gat geboord. Hierin heeft ze een houten stokje gestoken, dat dezelfde hoogte heeft als de vaas, wat ervoor zorgt dat de tak als stabiele basis voor ons boeket dient. Als de tak klaar is voor gebruik, begint ze met het groeperen van de bloemen, zodat er een mooie mix ontstaat. ‘Ik heb voor dit boeket gekozen voor wat grotere bloemen. Omdat de Alstroemeria’ s vrij onrustig ogen door de vele bloemetjes, brengen grote bloemen weer wat rust in het geheel,’ vertelt Saskia.

Ze begint met het samenstellen van het boeket. Met de tak als basis, bindt ze de bloemen- korenschoof om de tak heen. ‘Het is handig om de Anthuriums aan de tak te binden met een ijzerdraadje. Zo blijven deze precies zitten waar je ze wilt hebben,’  vertelt Saskia. Let er tijdens het binden van het boeket op dat de tak in evenwicht blijft. Het boeket wordt vrij zwaar, aangezien je met grote bloemen werkt. Daarom is het belangrijk dat de tak goed in het midden blijft zitten, anders trekt het boeket scheef in de vaas. Als het boeket zo goed als klaar is. zet Saskia het in de vaas. Ze vindt het nog niet helemaal vol genoeg en steekt er nog wat bloemen en Philodendron bladeren bij. Langzaam maar zeker zie ik een lach op haar gezicht verschijnen. ‘Het is nog beter gelukt als dat ik van te voren gedacht had,’ vertelt ze. ‘Ik ben er erg tevreden mee’.  Dankzij haar eindeloze creativiteit heeft ze weer een prachtig boeket in elkaar gezet.

Alle gebruikte bloemen zijn uiteraard te verkrijgen in onze webshop.