Het Paasboeket

Over een paar dagen is het alweer Pasen. Of je het nu gaat vieren met familie tijdens een uitgebreide paasbrunch of dat je lekker uit eten gaat, je krijgt natuurlijk pas dat echte paasgevoel als er een mooi paasboeket op tafel staat. Saskia heeft ook deze week weer haar creativiteit volop laten stromen en een prachtig boeket samengesteld met gebruik van gele en witte tinten. Lees snel verder en kom alvast helemaal in de paasstemming!

Eustoma Rosita Yellow

De Eustoma of ook wel Lisianthus genoemd, komt oorspronkelijk uit de prairie gebieden van Noord- Amerika. Vooral in Japan werd de bloem ontzettend populair. Hier is ook het meeste kruiswerk gedaan, wat resulteerde in de Eustoma die we nu kennen. Deze elegante bloem is verkrijgbaar in een enkel- of een dubbelbloemige variant. Dankzij haar uitgebreide kleurenpalet past deze bloem bijna in elk bloemstuk of boeket.

Chrysant Santini Mad Nyaka

Saskia heeft voor ons boeket deze vrolijke groene Santini uitgekozen. Het verschil met een ‘gewone’ Chrysant is dat bij de Santini de bloemen vertakt op de steel zitten en ook veel compacter zijn. Het zijn sterke bloemen met een lang vaasleven, waardoor je lang van hun schoonheid kunt genieten.

 

Gerbera White House

De Gerbera werd al in 1737 ontdekt door de Leidse botanicus Grovanius. Hij werkte samen met de Duitse arts Gerber, waar deze bloem naar vernoemd is. In de loop der jaren is de bloem ontzettend vaak gekruist, waardoor er veel verschillende kleuren zijn ontstaan. Ook is de bloem over de jaren heen steeds sterker geworden, waardoor ze lang op de vaas kan blijven staan. Saskia heeft voor ons boeket deze prachtige witte variant uitgekozen.

 

Solidago Golden Glory

Deze zomerse gele bloem vindt haar oorsprong in Noord- Amerika, waar ze al vele eeuwen gebruikt wordt door de indianen om haar heilzame werking. De Solidago staat symbool voor geluk en succes. Deze vrolijke pluimen zijn in verschillende gele tinten te verkrijgen. Met haar zomerse uitstraling creëert ze nog meer leven in ons boeket.

 

Zantedeschia Crystal Blush

Zantedeschia’ s of ook wel Callalelies genoemd, komen oorspronkelijk uit Zuid- Afrika. Ze groeien het best in moerassige gebieden, maar in de tuin of als snijbloem op de vaas doen ze het ook erg goed. Calla’ s zijn ook in veel kleuren te verkrijgen, van wit tot fel paars en zelfs tweekleurig. Nog een leuk feitje over deze bloem is dat ze symbool staat voor geluk en schoonheid. Een boeket met Calla’ s zal zeker bij velen in de smaak vallen.

Asparagus Setaceus Extra Veren

De Asparagus, ook wel de Sierasperge genoemd, komt oorspronkelijk uit Afrika en Azië. Deze plant doet een beetje denken aan een Varen en heeft onderaan haar stengels kleine naaldjes zitten die een beetje kunnen prikken. Pas dus goed op voor je handen als je met deze plant aan het werk gaat. Ondanks de prikkertjes staat deze groene plant erg vrolijk in ons boeket.
Alle bloemen liggen weer mooi gesorteerd bij elkaar en Saskia is klaar om te beginnen aan het paasboeket. Ze heeft ervoor gekozen om een boeket te maken in de parallel gebonden stijl. Het is handig om ervoor te zorgen dat alles al helemaal klaar ligt, zowel de bloemen als je gereedschap, zodat je in één keer kunt doorwerken. Een parallel gebonden boeket kun je zo vol maken als je zelf wilt door veel of juist wat minder bloemen te gebruiken. Saskia heeft een vrij hoge vaas uitgezocht dus het is belangrijk dat ze de bloemen wat langer schikt, zodat het boeket mooi boven de vaas uitsteekt. Ze begint met het opbouwen van het boeket. Dit doet ze door in haar hand een mix te maken van de uitgekozen bloemen, op de Asparagus na (deze komt namelijk alleen aan de buitenkant van het boeket). Ze begint met het midden van het boeket en gaat zo laag voor laag verder, zodat er een mooie volle bos ontstaat. ‘Het is leuk om de Solidago er een beetje bovenuit te laten steken. De pluimpjes geven dan een speels effect,’ vertelt Saskia. Hoe verder ze naar de buitenkant van het boeket werkt, des te korter ze de bloemen schikt. Hierdoor ontstaat een speels laagjeseffect en oogt het boeket voller. ‘Let er wel op dat je niet te laag uitkomt,’ waarschuwt Saskia. ‘Zo voorkom je straks dat de onderste laag bloemen in het water komt te staan.’ Als ze tevreden is over het volume van het boeket, pakt ze een paar stengels Asparagus en voegt ze toe aan de buitenkant van het boeket. Het boeket is nu zo goed als af. Ze bindt het samen en knipt alle stelen aan de onderkant op gelijke lengte. Tot slot pakt Saskia een bakje kunst eitjes erbij. Deze plakt ze verspreid tussen het boeket en ze gooit er nog een stuk of 20 in de vaas zodat ze in het water blijven drijven. Dit maakt het echt helemaal af en geeft het boeket nog net iets meer de paasfeeling. ‘Het is weer leuk geworden, vind je niet?’ vraagt Saskia mij. ‘Zeker weten, je hebt er weer iets moois van gemaakt, ik krijg er een echt paasgevoel van,’ zeg ik haar.

 

Al deze vrolijke paasbloemen zijn uiteraard te bestellen in onze webshop!