Drie jaar geleden nam Ron de kwekerij van zijn vader Rinus over. Toen der tijd was Ron pas 23 jaar oud. Vandaag (25 april 2018) spraken we Ron in zijn kwekerij Amortensia in Honselersdijk. Met gezonde eigenwijsheid ronde hij zijn HBO studie af en ging het avontuur aan.

Met zo’n 15.000 planten gaat deze jonge ondernemer vol enthousiasme, elke dag de tuin in. Gisteren sloeg hij samen met zijn vader, de eerste paal voor de nieuwbouw ter uitbreiding. Binnenkort kom er ruimte voor nog eens 7.000 prachtige planten. De kleuren die Ron met veel passie teelt zijn helder wit en paars.

Sommige van zijn planten zorgen al 10 jaar voor de meest prachtige bloemen. Een rijke geschiedenis dus, oud hout, zoals ze dat in de hortensiateelt noemen. Met de juiste verzorging (niet in de zon en zéker niet op de vensterbank zetten!) staan deze grote jongens ruim 2 weken.

De teelt van deze hortensia’s is erg duurzaam, eigenlijk groeien ze op volledig natuurlijke wijze. Geen lampen om extra te belichten en bestrijdingsmiddelen worden zelden toegepast. Alles gebeurt bij Amortensia met de hand, van het snoeien van het gewas, tot het bossen en het bundelen en selecteren.

De eerste bloemen worden speciaal voor Bloomer geoogst. Straks, in juni staat de hele kas vol met bloemen. We hebben met Ron afgesproken om dan nog eens terug te komen, om zijn bloemenzee vast te leggen op de gevoelige plaat!

De zeer fraaie hortensia’s van Ron, kun je vanaf 1 mei bij ons in de shop vinden!