Gratis boek bij Lisianthus Rosita wit!

Tips en inspiratie voor de Lisianthus, dé decemberbloem

De wonderschone Lisianthus

Je zou het niet zeggen. Ze oogt fragiel en kwetsbaar met haar zachte voorkomen, maar ze heeft wel een krachtige boodschap. Waardering, dankbaarheid en charisma zijn de waarden van dit prachtige soort.

De Lisianthus vindt zijn oorsprong in Het Wilde Westen, via het mooie Japan is ze uiteindelijk in Europa neergestreken. Hoe kwetsbaar ze mag lijken, zo robuust is ze in houdbaarheid. We geven je namens BloemenBureauHolland graag wat inspiratie! Daarnaast hebben we bij Bloomer een super leuke actie verbonden aan deze kanjer!

Bloomer mag namens het collectief Lisianthus kwekers een aantal creatieve boeken weggeven. Het 100 pagina’s tellende hardcover boek met de titel Events staat vol met inspirerend gefotografeerde boeketten en bloemwerk. De lezer wordt in het boek meegenomen op een reis van event naar event, naar de liefde en huwelijk, de feestdagen, de seizoenen tot het afscheid. Jij krijgt hem gratis bij de bestelling van onze speciale aanbieding!

Vertel, wat is de aanbieding?

Bestel jij tussen 26 november 2018 en 14 december 2018 bij Bloomer de Rosita wit (per 40 takken) sturen wij je meteen een Lisianthus boek mee met de bestelling. In de shop kun je de deal vinden bij de Lisianthusgroep. Of klik hier om meteen in de juiste groep te komen!

Graag zien we de foto’s terug op social media accounts van jullie. Gebruik daarbij #eustoma #lisianthus #bloomerflowers.

Hoe verwerk je de Lisianthus

We helpen jou en je klant graag om zo lang mogelijk te genieten van de lisianthus door de volgende tips te geven:
•    Neem een schone vaas en vul deze met leidingwater bij kamertemperatuur.
•    Voeg snijbloemenvoedsel aan het water toe voor een langer vaasleven. Vooral bij de lisianthus heeft dit een zeer positief effect op het vaasleven.
•    Knip of snijd de stengels op 3 tot 5 cm schuin af met een schoon en scherp mes of met een snoeischaar.
•    Let erop dat er geen bladeren in het water hangen.
•    Zet lisianthus nooit op de tocht, in de volle zon of dichtbij de centrale verwarming.
•    Vul de vaas regelmatig bij met leidingwater. De bloemen van de lisianthus hebben veel water nodig doordat hun bloemblaadjes zo dun zijn, zodat die veel vocht verdampen.
•    Zet lisianthus niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit geeft ethyleengas af, waardoor de bloemen sneller verouderen.

Boeket-tip!

Boeketrecept: als ruig stilleven in roze, rood en paars. Zo heb je de lisianthus nog nooit gezien. Vooral in december zal de lisianthus de aandacht trekken, met een kleurrijke mix van felle tinten rood en roze.

Je hebt hiervoor nodig:
•    Lisianthus
•    Ilex (hulst)
•    Amarine
•    Limonium (statice of lamsoor)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!