Tulpen koop je bij de Tulpengroothandel Bloomer.nl

De tulp als symbool

In Turkije, waar de tulp al sinds medio 16e eeuw werd waargenomen, is de tulp een symbool van het leven en van de vruchtbaarheid in het bijzonder.
De vroegere Ottomaanse Sultans, één van de hoogste rangen in het Ottomaanse rijk, hadden vaak een tulp op hun tulband. Soms afgebeeld, soms een daadwerkelijke fysieke tulp. De naam tulp is dan ook een direct te herleiden aan het woord tulband.
Tegenwoordig heeft elke kleur van deze prachtige bloem een eigen symbool of betekenis. Zo staat de rode tulp voor warmte en liefde, de witte tulp voor de witte maagdelijkheid en wordt de oranje tulp vaak gebruikt als symbool voor Nederland.
Jaarlijks trekken er duizenden toeristen naar Lisse, alwaar ze de Keukenhof bezoeken en de in bloei geraakte tulpen te bekijken.

groot handel tulpen

De oorsprong van de tulpen
De Tulpen komen van Zuid-Europa tot aan China én Noord-Afrika voor. De bloemen zijn het eerst gesignaleerd in het laatstgenoemde gebied. Al in 1551 werden de tulpen geïntroduceerd, namelijk bij onze zuiderburen. Het klimaat in de eerder genoemde landen is perfect voor de ontwikkeling van de tulp. Deze landen hebben namelijk lange lentes met relatief koude nachten maar een droge zomer.

Tulpengroothandel & de Tulpengekte

Vanaf ongeveer het jaar 1630 werd in Nederland, toen nog Nederland nog slechts bestond uit acht staten, ontstond er een enorme tulpengekte in ons land. Sinds deze periode wordt de tulp ijverig verhandeld.

tulpengroothandel

In oktober en november worden de tulpenbollen geplant. De daaropvolgende bloeiperiode is dan weer van medio april tot mei.

Je tulpen koop je in bij de Goedkoopste bloemengroothandel in Nederland

Door de 7 zekerheden die Bloomer in het leven heeft geroepen, enerzijds om de kwaliteit altijd te waarborgen en anderzijds om jou als bloemist altijd tevreden te houden, is Bloomer sinds 2016 de goedkoopste bloemengroothandel in Nederland.

De eerste zekerheid van Bloomer is dan ook direct ‘De laagste prijsgarantie’. Bloomer biedt je namelijk altijd gegarandeerd de laagste prijs. Ergens hetzelfde product voor een nog lagere prijs? Meld het ons dan, we verlagen niet alleen blijvend onze prijs maar je krijgt het desbetreffende product ook nog eens gratis. Bekijk hier alle spelregels van de laagste prijsgarantie. Naast de laagste prijsgarantie heb je bij Bloomer een gegarandeerd groot en vers assortiment. Dit zijn namelijk de tweede en derde zekerheid. Zoek jij een product en hebben wij het toevallig niet in ons assortiment? Meld het ons, we zoeken óf een passend alternatief óf we voegen het product gewoon toe.

Jouw tevredenheid is onze prioriteit
Wij werken elke dag keihard om jou 100% tevreden te krijgen. Jouw wensen staan dan ook centraal in onze dienstverlening. Kan er iets beter of gaat er iets niet optimaal? We zijn enorm benieuwd! Daarbij hebben we de ‘Niet goed, geld terug’ garantie. Is er nou iets niet goed gegaan met jouw bestelling, krijg je jouw geld gewoon terug.

De tulpengroothandel werkt zonder minimale inkoopeenheden en geen minimaal bestelbedrag

Soms heb je geen enorme hoeveelheden tulpen nodig. Wij begrijpen dat. Je bestelt simpelweg wat je nodig hebt. Niets meer en nog steeds maak je gebruik van de alle 7 zekerheden.

Heb jij al een Bloomer Account
Bloomer heeft in 2016 haar bezorggebied enorm vergroot. Doe via https://bloomer.nl/bezorgen-we-ook-bij-jou/ de postcode check en bekijk direct of we al bij jou bezorgen?

Maak direct een account aan!
Bezorgen we al bij jou?
Maak dan direct een account aan via: https://bloomer.nl/registreren/