Bloomer belevert bloemisten klimaatneutraal!

Bomen aanplanten en zorgen voor een betere wereld!

Logo Trees for All

Tijd voor actie

Dagelijks rijden er minimaal honderden busjes in Nederland rond, om bloemisten te beleveren. Elke leverancier heeft zijn eigen transport. Logisch, want iedereen wil het beste voor zijn bloemist, net als wij! Maar ongemerkt stoten die honderden bussen heel wat CO2 uit. Leveranciers rijden 5 tot sommige wel 6 dagen per week het land door. Sta je er wel eens bij stil wat dát voor impact heeft? Zijn die 6 dagen dan wel echt nodig? Want eerlijk, welke bloemist laat zijn leverancier écht 6 dagen komen?

Klimaatneutraal transport

Graphic door Bloomer

Bloomer pakt zijn verantwoording

Vanaf 17 februari zijn we bij Bloomer naar 3 leverdagen gegaan. Onze klanten zijn daardoor grotere bestellingen gaan plaatsen. Met de levering van dindsagochtend, kunnen velen tot woensdag prima uit de voeten. We hebben dus al 40% uitstoot laten vallen. Maar er blijft nog veel over in de 3 dagen dat we met ons wagenpark door Nederland, Belgie en Duitsland rijden. Tijd om daar iets aan te doen!

Bomen planten en bossen behouden

Bloomers transport-uitstoot wordt gemeten en door TreesForAll 100% gecompenseerd. Dit gebeurt volgens hele secure metingen, waardoor onze compensatie ook écht gewaarborgd is. Want als je iets roept, moet je het ook waar maken! Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert daarmee CO2-uitstoot. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te beschermen via duurzame bos-projecten. Komende periode zullen wij jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen en inzicht geven in deze projecten!

Meer weten over TreesForAll en hun te gekke projecten? Check hun website.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!