Boeketten van Boeketterie Fa. A. Zandbergen

Hoe makkelijk zou het zijn als je direct kant-en-klare boeketten in de winkel kunt zetten? Precies, enorm makkelijk! En sinds kort kan het via Bloomer. Bij Bloomer hebben we namelijk een samenwerking opgezet met Fa. A. Zandbergen, zodat we het leven van onze bloemisten nóg makkelijker kunnen maken. We moeten onze missie natuurlijk wel waarmaken!

Met Moederdag in aantocht hebben we gekeken naar de mogelijkheden om het jullie nóg makkelijker te maken. Een nog groter en completer assortiment, waardoor je niet meer zelf naar de groothandel hoeft te rijden. Met Zandbergen als leverancier van boeketten is dit gelukt! Een enorm assortiment aan diverse boeketten is nu te vinden op het kwekersportaal. Daarmee is het hoog tijd om deze leverancier de komende twee weken eens in de spotlight te zetten. We nemen je 2 weken lang mee in het verhaal van dit familiebedrijf en laten je zien hoe de boeketten gemaakt worden.

“Het leven van bloemisten leuker en makkelijker maken”

Oprichting

Met een kar vol bloemen is het allemaal begonnen. In het jaar 1918 besloot Janus Zandbergen om een bloemenhandel te beginnen. In Haarlem ging Janus venten langs de deur, maar al snel volgde er enkele bloemenwinkels (toen nog als losmaker). In de opeenvolgende jaren werd het venten minder en werd de handel uitgebreid met de export op Engeland en handel op de veiling in Rijnsburg.

Na de oorlog bloeit de bloemenhandel in Rijnsburg verder en wagen meer Rijnsburgers het erop om met een vrachtwagen vol bloemen naar Duitsland, Engeland en Frankrijk te gaan. Inmiddels is de zaak doorgegeven aan zoon Jan en ziet hij de veldboeketten en droogbloemen enorm populair worden. Destijds waren verse bloemen nog schaars, waardoor droogbloemen (net als nu) enorm booming waren!

Al vroeg worden zoons Aad en Jaap Jan bij de firma betrokken en komt de focus te liggen op het handmatig maken van boeketten. In de jaren daarop is het bedrijf uitgegroeid tot een heus begrip en krijgt de familie Zandbergen een eigen box in het veilingcomplex van Rijnsburg. Dat het maken van boeketten er met de paplepel is ingegoten, is ook vandaag de dag te merken binnen het bedrijf. Sinds enkele jaren is het stokje overgegeven aan Rob en Wilco (zonen van Aad).

Zij zijn trouw gebleven aan de visie van hun voorouders en maken de boeketten, in deze tijd van automatisering, nog steeds handmatig. “Er is geen machine die mooiere boeketten kan maken, dan dat de vakman/vrouw dat kan. Zandbergen staat dan ook voor kwaliteit, enerzijds door het assortiment aan bloemen dat verwerkt wordt, maar anderzijds ook minstens evenveel aan de kwalitatief hoogwaardige inzet van het personeel aan de dagelijkse productie van diverse soorten boeketten.”

“Er is geen machine die mooiere boeketten kan maken, dan dat de vakman/vrouw dat kan.”

Wat is nu het voordeel voor jou?

Hoe lekker is het om het wat minder druk te hebben tijdens bijvoorbeeld feestdagen? Met de kant-en-klare boeketten van Zandbergen kan dit. Je kunt ze eenvoudig vinden op het kwekersportaal. Op die manier kun je de winkel voorzien van leuke standaard boeketten. Dit scheelt natuurlijk veel in tijd, waardoor jij je tijd nog beter kunt benutten. Zo heb je bijvoorbeeld meer tijd om jouw creativiteit los te laten in exclusieve bloemstukken of kun je meer aandacht besteden aan klanten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!