Ons prijsbeleid

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher voor in een boeket of hoge vaas? Dan is de Gladiool letterlijk en figuurlijk dé elegante ‘held’ onder de bloemen. Dankzij haar lange steel en dubbele rij aan prachtige bloemen is de zwaardvormige Gladiool uniek in haar soort. Er is niet alleen veel te vertellen over haar indrukwekkende looks, maar de heroïsche betekenis geven de bloemen extra lading.

Actie

Gladiolen zijn in onze Bloomer webshop te verkrijgen in de meest uitbundige kleuren. Van levendig cerise, geweldig geel, explosief paars en er zijn tevens meerkleurige soorten voor een zomerse, exotische look. Van 16 juli t/m 29 juli zetten we de Gladiool in het zonnetje en zijn er diverse prijsacties te vinden onder de tag ‘Aanbieding’.

Bestel Gladiolen in de Bloomer webshop

Kenmerken van de Gladiool

We kunnen met recht zeggen dat de Gladiool een grootse, meeslepende en opvallende bloem is. En dat komt mede door de lengte, want een steel kan tot wel 150 cm lang worden. De statige stengels hebben mooie groene aren met elegante bloemen die symmetrisch aan weerszijden groeien. Deze bloeien van onder naar boven open.

De Gladiool is een echte zomerbloeier en is in verschillende feestelijke, maar ook zachte kleuren beschikbaar. Wij zijn vooral fan van de meerkleurige bloeiers, zoals Indian Summer en …. Hoe dan ook, Gladiolen staan fantastisch per mono bos en zijn uitermate goed te combineren in een wild gekleurd boeket.

lisianthus groothandel

Wist je dat…

Gladiolen vroeger werden gegeten als medicijn tegen hoofdpijn? De hedendaagse Gladiolen zijn niet meer eetbaar.

groothandel chrysanten

Geschiedenis en symboliek van de Gladiool

We noemden de Gladiool eerder al de held onder de bloemen en dat is niet voor niets. De imposante bloem heeft een heroïsche betekenis en is afgeleid van het Latijnse woord ‘Gladius’, wat staat voor zwaard. Een Gladiool staat ook voor overwinning, kracht en trotsheid, wat dan ook perfect past bij de uitstraling van de bloem. Als we teruggaan naar de Romeinse tijd vochten de gladiatoren in de arena letterlijk om de dood óf de Gladiolen. De dappere held die de strijd overleefde werd bij zijn overwinning bedolven onder de kleurrijke Gladiolen.

Nijmeegse Vierdaagse

Ook nu wordt de Gladiool veelvuldig ingezet bij een grote overwinning, zoals bij de Nijmeegse Vierdaagse. Op de dag van de finish, wanneer de wandelaars hun laatste meters afleggen, worden ze overladen met Gladiolen, wat natuurlijk past bij de symboliek van de bloem. In 1983 kreeg het evenement zelfs een eigen gekweekte variant: The Walk of the World- gladiool. Deze oranjerode bloem is korter en lichter. Ideaal dus, want dit maakt het voor de Vierdaagse sportievelingen makkelijker om ze te dragen tot het einde van de finish.

tulpengroothandel
groothandel amaryllis

De perfecte verzorging

Door de unieke lengte is het extra belangrijk om de Gladiool te voorzien van een hoge en stevige vaas, zodat de bloem niet kan omvallen of omknakken. Snijd de Gladiolen aan de onderkant 3 tot 5 cm schuin af en verwijder het blad aan de onderkant, zodat deze niet onder water komt te staan. Ververs het water elke twee dagen en dan zouden de stelen zo’n 10 dagen mooi in bloei moeten staan.

Wist je dat…

veel mensen denken dat het goed is om de top van de Gladiool eruit te trekken? Zo zou de bloem gelijkmatiger open komen en nog langer doorgroeien. Waar deze informatie vandaan komt is een raadsel, want het is totaal niet waar. Laat de Gladiool zoals deze puur natuur is. Want wat is nu een bloemenzwaard zonder een punt? Precies…