Vrolijk, springerig, fleurig, noem het maar op. Allemaal zijn het kenmerken van de bloem die we als kind zijnde het beste na konden tekenen, de Gerbera. Het Gerbera-seizoen loopt dan wel het gehele jaar door, maar in aanloop naar de zomer toe is het hoog tijd om deze bloem eens uit te lichten.

Dit doen we door één Gerbera in de spotlight te zetten, namelijk de Germini Love Me van kwekerij Klondike. De Love Me maakt onderdeel uit van het Bloomer Moederdag boeket!

Maak jij in de komende weken een foto van de Germini Love Me, plaats je die op instagram en tag je ons? Dan maak je kans op de felbegeerde Bloomer actietas!! Een tas vol met inspiratiemateriaal en het exclusieve Bloomer bloemenmes, speciaal gemaakt voor de bloemist.

Oorsprong

Oorspronkelijk komt de Gerbera uit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Tasmanië. In 1737 ontdekte Gronovius, een botanicus uit Leiden, een gerberaplant. Hij werkte samen met de Duitse arts Traugott Gerber. Het moge duidelijk zijn: van diens achternaam is de gerbera afgeleid. In 1878 werd de gerbera in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd; daar werd deze bloem verder gekweekt en veredeld. Die veredeling verplaatste zich in de loop der jaren naar de Franse Rivièra.

Sinds 1950 is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse kassen en zo wordt hij ook bij onze vaste Gerberakweker Klondike Gardens geteeld. Met een jaarrond assortiment, springt deze kweker er ook tussenuit met het merk Miss Sunshine. Is het niet door de nieuwe variëteiten die Klondike Gardens regelmatig introduceert, dan toch zeker door de verpakking . Met Miss Sunshine laat Klondike Gardens zien dat de Germini een bloem van nu is. Eén die ook door de zonnige marge een welkome aanvulling van het enorme assortiment van Bloomer is.

Wist je dat..

Gerbera’s steeds sterker worden? Dankzij de veredeling en de nieuwste teelttechnieken blijven de stelen enorm sterk en blijven ze gewoon recht staan. Het gebruik van ijzerdraad is hiermee verleden tijd!

Klondike

Klondike Gardens is sinds 1984 gespecialiseerd in het kweken van Gerbera’s. De kwekerij heeft twee locaties, waardoor er op maar liefst 4 hectare Gerbera’s geteeld worden. Op een vernieuwende en milieuvriendelijke manier worden hier elk jaar Gerbera’s van zeer hoogwaardige kwaliteit geproduceerd.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid zet Klondike Gardens ook haar beste beentje voor. Met een duurzame bedrijfsvoering voldoen zij aan de hoogste milieueisen. Daardoor zijn ze ook MPS A en MPS GAP gecertificeerd. Bovendien maken zij ook nog eens gebruik van de nieuwste technieken. Klondike beschikt over twee verschillende sorteermachines en een nieuwe revolutionaire UV-techniek, waardoor zij botrytis tegen kunnen gaan. Afgelopen jaar hebben zij hier nog een schepje bovenop gedaan. Er is een nieuw, automatisch voorraadbeheersysteem geïntroduceerd, waardoor zij nog beter op de wensen van de klant in kunnen spelen.

Teelt

Om tot een kwalitatief topproduct te komen, worden de Gerbera’s geteeld in lange goten met ronde gaten. Hierdoor is de kwaliteit hoger dan bij een teelt in de volle grond. Door het gebruik van de goot worden eventuele waterexcessen opgevangen om vervolgens weer hergebruikt te worden. Natuurlijk moet het water eerst schoongemaakt worden, maar hoe duurzaam is dit? Met behulp van een druppelslangensysteem wordt de toevoer van water en voedingsstoffen geoptimaliseerd, zodat de plant precies genoeg krijgt.

Door ongeveer iedere drie jaar van planten te wisselen, houdt Klondike de productie gedurende het jaar op pijl. “Het moment van wisselen is enorm belangrijk voor het aanbod bij bepaalde feestdagen. Doen we dit verkeerd, dan hebben wij bijvoorbeeld te weinig Love Me met de Moederdag”, vertelt Tom van Leeuwen ons. “Daarnaast oogsten wij zo’n 4 á 5 keer per week, zodat we iedere dag genoeg producten kunnen aanvoeren”.

Tips

  • Houdt bij het schikken van een boeket rekening met de groei van de Gerbera.
  • Doe niet te veel water in de vaas, anders kan de steel gaan rotten.
  • Snijd de stelen schuin af met een mesje. Knippen of hakken zorgt ervoor dat de steel gaat splijten. De bloem neemt hierdoor geen water op en droogt uit.
Shop ze hier!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Something is wrong.
Instagram token error.
Volg @bloomer.flowers
Volg @bloomer.flowers

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS