Tulpen van Sam

Tulpen van Sam

De tulpen van Sam zijn er weer! Sam is al een tijdje een bekende binnen het assortiment van Bloomer, een echte Bloombassadeur dus. Hij is te herkennen aan de bossen op 20 en zijn unieke verpakking. Maar wist je dat Sam naast het telen van de beste tulpen nog een missie heeft? De missie van Sam is om meer kwekers bewust te laten worden van hun CO2- footprint, dit past natuurlijk perfect bij de duurzaamheidsvisie van Bloomer! Hieronder lees je meer over het verhaal van Sam.

Duurzaamheidsvisie van Sam

Voor vrijwel alles wat we kopen en consumeren, worden grondstoffen en energie verbruikt. Hiermee doen we de natuur op aarde hierbij onvermijdelijk ernstige schade toe. Soms dichtbij, meestal ver weg. Voor bloemen en planten is dit helaas niet anders. Sam droomt van een samenleving die zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maakt en deze probeert te compenseren. Hierdoor kan de natuur op aarde herstellen. Door herbebossing van het aardoppervlak kan biodiversiteit zich herstellen en kan vrijgekomen CO2 worden vastgelegd. Zo kunnen we deze blauw groene planeet zo goed mogelijk doorgeven aan volgende generaties.

Voorbeeld voor andere kwekers

Met zijn tulpen wil Sam hierin een voorbeeld zijn. In de eerste plaats gaat hij zeer zuinig om het grondstoffen en maakt hij zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie. Zijn nieuwste kas wordt inmiddels volledig verwarmd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Dit gebeurt o.a. met behulp van zonnepanelen, ondergrondse warmteopslag en een warmtepomp. De volgende stap is om ook de oudere kassen hiervoor geschikt te maken.

Voetafdruk

Ondertussen is een zogenaamde ‘footprintberekeing’ uitgevoerd, waarin o.a. te zien is hoeveel CO2 vrijkomt bij iedere stap in de productie van zijn tulpen. Alle onderdelen worden hierin meegenomen. Niet alleen het energieverbruik zelf, maar ook van alle grondstoffen en producten die het bedrijf binnenkomen. Op deze manier kan hij gericht te werk gaan in het verkleinen van de ‘CO2- voetafdruk’ van zijn tulpen. De handelaar of consument kan zijn voetafdruk op zijn beurt verlagen door slimme keuzes te maken.

Black Jaguar Foundation

Alles heeft zijn prijs en we zijn heel goed in het doorbereken hiervan. De natuur zelf kan helaas geen facturen sturen. Toch zien we nu al hoe klimaatverandering en het uitsterven van plant en diersoorten zijn tol eisen. Gelukkig zijn er wereldwijd verschillende initiatieven om de natuur en biodiversiteit te herstellen. Ze worden gefinancierd door donaties of door bedrijven die één op één hun uitstoot willen compenseren. De Black Jaguar Foundation is een organisatie die de grootste natuurcorridor van de wereld aan het realiseren is. Op een strook in het Amazonegebied van 40km breed en 2600km lang worden 1,7 miljard inheemse bomen geplant. (Kijk voor meer informatie op www.black-jaguar.org) Sam heeft voor deze organisatie gekozen vanwege zijn voorliefde voor het Amazonegebied. Hij zet zich hiervoor in, zodat meer bedrijven een bijdrage gaan leveren aan deze stichting of het voorbeeld van compenseren gaan volgen.

Kwaliteit

Uiteindelijk is Sam een tulpenkweker en moet er natuurlijk een mooie bos bloemen op tafel komen te staan. Sam onderscheidt zich van andere tulpenkwekers in zijn brede assortiment en bovengemiddeld takgewicht. Door het verhaal achter deze tulp kan de eindgebruiker ook het verschil maken. Dat is waar Sam voor staat!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!