Engelse roos

Rosa / David Austin

  • Afkomst
    Engeland

  • Beschikbare periode
    april t/m september

  • Familie van
    Rosaceae

Een fascinerende gevulde bloem, een magische kleur en een heerlijke geur. Romantischer kan het niet met de Engelse roos. Vanwege de chique look zijn ze ontzettend geliefd op bruiloften en andere speciale gelegenheden. Ervaar het gevoel van luxe!

Scroll naar beneden
voor meer informatie

Oorsprong Engelse roos

Het was de grote passie van de Engelse rozenkweker David Austin om rozen te kruisen. Door historische rozen met moderne soorten te kruisen is hij erin geslaagd  om een totaal nieuwe categorie rozen te introduceren. Ze hebben de bloemvorm, kleur en de intense geur van de oude rozen. Tegelijkertijd zijn ze ontzetting sterk en bloeit de rozenstruik de hele zomer door, net als de moderne roos. De schoonheid kent inmiddels vele namen: David Austin roos, Engelse roos en zelfs Parfumroos.

Kenmerken Engelse roos

De Engelse roos heeft een uniek uiterlijk. Een volle knop met weelderige, gelaagde bloemblaadjes. Je kan hier uren naar blijven kijken. Hoe meer de bloem open bloeit, hoe sterker de geur van de roos wordt.  De intense geur kan sterk uiteenlopen; van muskusrozengeur tot fruitig en zoet.

Bloeiperiode

Afhankelijk van Moeder Natuur is de Engelse roos als snijbloem beschikbaar tussen april en september.

Symbool

De Engelse roos staat voor liefde, elegantie en verfijndheid.

Kleuren

Engelse rozen zijn in de meest magische kleuren verkrijgbaar. Ze zijn er in talloze lieve pasteltinten, frisse kleuren en bold colors die stralen. Bloemenpracht ten top op elk evenement!

LET OP: zeer kwetsbaar

Deze sierlijke beauties zijn zeer exclusief. Het is belangrijk om te weten dat Engelse rozen anders behandeld dienen te worden dan gewone rozen! Ja, ze zijn prachtig, maar ook delicaat en kwetsbaar. Door de zachtheid is het vaasleven dan ook een stuk korter dan bijvoorbeeld Hollandse rozen.

Engelse roos als zijde bloem

Langer genieten van de Engelse roos? In onze Bloomer webshop bieden wij schitterende zijde wedding rozen van het kwaliteitslabel Linea Natura Silk. Verkrijgbaar in diverse kleuren en beschikbaar per bundel van 6 stelen.