Bloomer ook in 2023 biologisch duurzaam:
wederom SKAL gecertificeerd!

Vanaf de start is Bloomer, ten opzichte van concurrentie in de markt, altijd voorloper geweest op het gebied van duurzaamheid. Deze duurzame visie heeft geleid naar het feit dat wij ons sinds het begin van 2021 een SKAL-gecertificeerde organisatie mogen noemen. En we hebben goed nieuws: ook voor het jaar 2023 zijn wij door de verplichte jaarlijkse keuring gekomen en hebben wij wederom de duurzame SKAL-certificering op zak. Yes!

SKAL… Wat houdt dit precies in?

SKAL Biocontrole is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de gehele biologische keten in Nederland. Door toezicht te houden, te certificeren en te informeren worden aantoonbare en betrouwbare biologische producten in de markt gezet en verhandeld. Wat heeft Bloomer precies gedaan om deze SKAL-certificering te mogen ontvangen? In de afgelopen jaren hebben wij flink geïnvesteerd in vele duurzame initiatieven, zoals milieuvriendelijke verpakkingen, een nieuw transportmiddel (BloomerBox), vernieuwde koelingsystemen, LED-verlichting, CO2-neutraal transport en natuurlijk het borgen van biologische producten.

Biologische bloemen

We zien dat de verkoop van biologische producten omhoog gaat, doordat de aandacht en beleving van consumenten steeds gezonder en duurzamer wordt. Daarmee kunnen we wel concluderen dat bio boeiend en trending is en dat dit op den duur alleen maar méér wordt. Ons volledig biologisch afbreekbare Oasis was Bloomer’s eerste uitstapje richting een biologisch assortiment. Middels het kwaliteitslabel Linea Natura Organic verhandelen wij nu jaarlijks de meeste biologische bloemen tussen april en juni.

Bloomer biedt een duurzaam assortiment

Dagelijks toont de Bloomer webshop het totale aandeel aan duurzame producten binnen het assortiment. Hierin zijn wij uniek, want geen enkele andere handelaar durft het aan dit openbaar te maken. “Veel leveranciers schreeuwen heel hard dat ze duurzaam zijn, maar als je dit goed uitpluist blijkt het vooral veel bravoure, maar weinig inhoud te hebben. Bij Bloomer zijn we open, eerlijk en transparant. Gemiddeld zitten wij dagelijks aan 60 tot 70% gecertificeerde producten. Wij hebben niets te verbergen en daarom zijn al onze prijzen voor iedereen gelijk en krijgen bloemisten allemaal dezelfde voorwaarden.

Duurzame visie

Niet vers, maar wel duurzaam is het droog– en zijde assortiment van Linea Natura, welke exclusief te koop is in de Bloomer webshop. Beide assortimenten zijn van hoge kwaliteit en hebben een zeer lange houdbaarheid. Door slechts 3x in de week te leveren willen wij aantonen dat wij als organisatie zeer duurzaam bezig zijn, want sinds deze gedurfde keuze is het aantal verkeersbewegingen en de CO2-uitstoot gehalveerd. Onze volgende duurzame missie is om bloemisten bij te brengen om efficiënter bloemen in te kopen, want als je het ons vraagt zijn 5 leveringen per week écht niet nodig. Met onze gezamenlijke duurzame stappen, kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Uiteraard gaan we onveranderd verder in het aanbieden van een kwalitatief totaalassortiment en de beste service om het leven van elke bloemist leuker en makkelijker te maken! Daar doen we het namelijk voor!