De voordelen van droogtransport van bloemen

Bij Bloomer ben jij het als bloemist inmiddels wel van ons gewend. Wij vervoeren al onze producten via droogtransport. Waarom we dat doen? Omdat dit volgens langdurig onderzoek de allerbeste manier is voor het vervoeren van bloemen. Wij leggen je precies uit waarom.

Voordeel 1

Droogtransport zorgt voor kwaliteitsbehoud van de bloemen

Wageningen University & Research (WUR) heeft maar liefst 3 jaar onderzoek gedaan naar welke manier van bloemen vervoeren het beste is: droog vs. nat. Eigenlijk valt of staat alles met de juiste temperatuur na de ontvangst van bloemen bij een organisatie, zoals een bloemengroothandel. Worden de bloemen bewaard onder de juiste temperatuursomstandigheden, dan is er geen enkel geval van kwaliteitsafname. Wanneer de bloemen hierna op water worden vervoerd, ontstaat een grote kans op de ontwikkeling van botrytis, pokken en condens. En dat willen wij en jij als bloemist zeker niet hebben! De kans op deze ‘ziektes’ is minimaal bij droogtransport. Wij waren allang overtuigd, jij ook?

Maar bloemen zijn toch het beste af als ze op water staan? Onderzoek wijst uit dat bloemen best een tijdje zonder water kunnen. Als voorbeeld geven we internationale transporten. Dan wordt er ook vaak gekozen voor het droog verzenden van bloemen en ook die gaan bij aankomst echt ook nog heel lang mee!

Hoe wij het bij Bloomer doen
Na de ontvangst van de net ingekochte bloemen, gaan deze linea directa naar onze koelcellen. Hier verblijven de bloemetjes in 2,5 tot 3 graden Celsius. Brrr… voor ons natuurlijk veel te koud, maar voor onze pareltjes is dit de beste temperatuur om ze in te conditioneren. Aan het einde van de dag worden de sfeermakers ‘georderpicked’ en worden ze ingepakt in de BloomerBox. In de nacht worden de bloemen in jouw bloemenwinkel bezorgd en kan jij ‘s morgens direct aan de slag. Uitpakken maar!

Voordeel 2

Afname transportschade

We weten nu dat droogvervoer zorgt voor kwaliteitsbehoud van bloemen. Wanneer onze logistiek medewerkers de bloemen orderpicken is dit paar ogen al de ‘extra controle’ van de kwaliteitsbehoud, dus zorgt voor nog een voordeel aan onze kant. Eenmaal in de BloomerBoxen zijn de bloemen veilig ‘geborgen’ en is transport slechts een eitje.

Bij transport op water is dat van hele andere koek. Hierbij klotst de gehele inhoud van fusten/emmers heen en weer bij bochten, drempels, remmen etc. Je snapt het wel! De kans op transportschade is bij droogvervoer dus minimaal.

Voordeel 3

Droogtransport is duurzaam en compact

De BloomerBox is een hele handige bloemenkrat, welke 100% recyclebaar is. Wij zetten ‘m bij elke order in als vervoersmiddel, welke daarna ook weer retour komt om te hergebruiken. Doordat de krat stapelbaar is passen er meerdere BloomerBoxen op elkaar in onze transportwagens. Dit zorgt voor een extra efficiënte en compacte manier van vervoeren, waardoor we méér klanten kunnen bedienen met minder bussen. Hierdoor reduceren we tegelijkertijd de CO2-uitstoot. Oftewel 1+1=3. Door bij ons te bestellen, ben je als bloemist dus gelijk duurzaam bezig.

Oja, om nog even door te gaan op de BloomerBox: deze is niet voor niets groen van kleur. “We hebben bewust gekozen voor een natuurlijke uitstraling, welke inspeelt op de ‘groene’ werkomgeving van de bloemist. Dit maakt het extra prettig voor onze klanten om ermee te werken. De BloomerBox maakt op deze manier onderdeel uit van de winkel wanneer er bijvoorbeeld nog geen tijd is geweest om de bloemen in de winkel op water te zetten”, aldus Cor van Bloomer.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over droogtransport? Onze klantenservice beantwoordt elke vraag met liefde!