Duurzaamheid

Waarom vinden wij
duurzaamheid zo belangrijk?

Wij, Bloomer en jij als bloemist, werken in het hart van de groene sector. We kijken nog steeds elke dag onze ogen uit naar hoe mooi bloemen zijn. En hoe mooi is het dan als je in de groene sector werkt om ook daarin jouw groene steentje bij te dragen.
We weten allebei dat er veel mis is in onze sector wat betreft arbeidsomstandigheden en het milieu. De mensen in bijvoorbeeld Oost-Afrika werken hard en lang onder slechte werkomstandigheden met agressieve chemicaliën die slecht zijn voor het milieu, mens en bloem.

Daarnaast wordt er in de branche veel energie verbruikt in de vorm van licht, water en warmte. Weliswaar is dit nodig om prachtige bloemen te krijgen. Maar het heeft onwijs veel impact op het milieu. Kijk dan naar wat er zoal gebeurd op onze wereld, we gaan van de ene ramp naar de andere ramp.

Aan ons om te kijken hoe we de footprint kunnen verkleinen. Waar het mogelijk is willen we deze kans zo goed mogelijk benutten. Op die manier kunnen wij zoveel mogelijk genieten van de mooiheid, de geuren en de kleuren van onze bloemen. Wij vinden dat dat zeker kan in combinatie met duurzaamheid!

Voor ons natuurlijk een bijkomend voordeel… Wij zijn gevestigd in het hart van de sierteelt. Daar halen we de meest verse en mooiste bloemen vandaan. In tegen stelling tot het uit een ver land te halen compenseren wij het CO2 gebruik enorm, gaan we slechte arbeidsomstandigheden tegen en stimuleren we de Nederlandse economie

En nog een stapje extra: wij selecteren duurzame en biologische kwekers. Met duurzame bloemen breiden wij ons assortiment steeds verder uit. Zo zorgen wij er voor dat ook bloemisten genoeg keuzes hebben in duurzame en biologische bloemen. Op die manier helpen wij de bloemisten en maken we voor hun het duurzaam ondernemen ook wat makkelijker. Op deze manier wordt het duurzaamheidsthema in de gehele keten doorgetrokken.

Ook hebben wij maar 3 inkoopmomenten + een pre-order systeem. Dat houdt in dat wij de transport van bloemen van de veiling naar Bloomer reduceren tot 3 keer per week. En je snapt wel dat dit veel beter is voor het milieu! Maar ook voor de derving/uitval van onze mooie bloemen.

Dit zijn niet de enige punten waarop wij ons inzetten. Hoe wij ons inzetten lees je allemaal door op onderstaande button te klikken.

Benieuwd hoe jij zelf een begin kan maken aan duurzaam ondernemen?

In onze volgende blog nemen we je mee in welke makkelijke stappen je kan maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

2024-01-11T13:15:47+01:00