Ecuador rozen van Floral Special

Nieuw in het assortiment; Ecuador rozen van Floral Special!! Het is jullie vast niet ontgaan; sinds een paar weken is ons assortiment uitgebreid met de Ecuador rozen van Floral Special. Hiermee kunnen we nóg meer exclusieve rozen aanbieden aan onze klanten.

Om jullie kennis te laten maken met Floral Special hebben we een mooie actie opgezet. Twee weken lang is de Roos Esperance in de aanbieding. Op 10 gebost en tegen een enorm scherpe prijs!! Perfect om uit te proberen en kennis te maken met Floral Special!

Floral…. wie?

Sinds 2007 is Floral Special b.v. een specialist in het importeren van rozen en diverse zomerbloemen uit Ecuador. Door het opbouwen van een eigen netwerk van verschillende kwekerijen kunnen zij een selectie maken van de mooiste en beste soorten die verkrijgbaar zijn in Ecuador. Dit past natuurlijk perfect bij Bloomer, waar we alleen de beste en mooiste bloemen aan willen bieden!!

Waarom Ecuador?

De kwekerijen in Ecuador liggen tussen de 2800 en 3200 meter hoogte. Ook zijn ze gecentreerd dicht bij de evenaar, ideaal voor de meest gunstige teeltomstandigheden. Met koude nachten, 12 zonuren per dag en een maximum temperatuur van 21 graden is het klimaat perfect om rozen met ‘extra body’ te telen. Ecuador rozen staan hierdoor bekend om de dikke stelen, grotere koppen en natuurlijk de intense kleuren!!

De kwekerijen in Ecuador zijn niet zoals de kwekerijen die we uit Nederland kennen. Door het grote aanbod en de primitievere kassen is het van belang om de beste rozen te selecteren. Omdat iedere kwekerij anders is, wordt alleen de beste kwaliteit gekozen. Hierdoor kan Floral Special een zo stabiel mogelijke kwaliteit tegen een goede prijs leveren. Dit maakt ze enorm flexibel en onafhankelijk en zorgt tevens voor een groot assortiment met regelmatig nieuwe soorten.

Naranjo Farms

Gelegen op een hoogte tussen 2740 en 3200 meter vinden we Naranjo Farms, de kwekerij van de Roos Esperance. Met 42,5 hectare, verspreid over 3 locaties, zorgen zo’n 450 medewerkers dat er jaarlijks ruim 100 soorten rozen onze kant op komen. Met certificaten als FlorControl, Flor Ecuador en BASC laat Naranjo zien dat het niet alleen voor haar personeel zorgt, maar ook geeft om het milieu. Als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog eens een Rain Forest Alliance certificaat. Dit sluit perfect aan bij de duurzaamheidsvisie van Bloomer, waar we een samenwerking hebben met Trees for ALL!

  https://www.instagram.com/naranjoroses

  https://www.facebook.com/naranjorosesecuador

Esperance

Eén van de 100 soorten van Naranjo Farms is de roos Esperance. Kenmerkend voor de Esperance is haar intens roze kleur. Met een bloemgrootte van 6,4 cm is het een enorme topper in het assortiment van Floral Special. Door grote bloemknop en de kleur is de roos perfect voor bruiloften of andere speciale gelegenheden. Met haar stevige karakter is deze roos misschien nog wel mooier in een monobos!!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!