Een dagje meewerken bij

Hi, ik ben Terlissa en ik ben Marketeer bij Bloomer. Regelmatig komen wij bij onze kwekers over de vloer om jullie een kijkje achter de schermen te geven. Dit keer loop, of eigenlijk werk ik, een dagje mee met OK Plant (merk: Kolibri Company).

In onze Bloomershop verkopen wij de onwijs mooie Orchideeën van Kolibri. Je hebt ze vast wel eens gezien, toch? Hoe leuk is het om te weten waar deze Orchideeën vandaan komen?! En zo geschiedde; Na enkele belletjes mocht ik op pad om een dag lang mee te werken bij OK plant. En wat was dit een onwijs gave ervaring! OK plant is een waanzinnig mooi bedrijf. Niet alleen het groeiproces van de Orchideeën is mooi om met eigen ogen te zien, maar ook om te zien hoe de mensen er met volle passie werken en hoe alle processen op elkaar zijn afgestemd.

Ik neem je eerst mee in het merk Kolibri Company en daarna laat ik je zien hoe ik heb meegewerkt in het bedrijf zelf. Veel lees- en kijkplezier!

Orchidee mee naar huis

Kolibri: het nieuwe lifestylemerk

Kolibri is hét lifestylemerk om een prettige sfeer in huis te creëren met orchideeën en groene planten. Dit maakt het tot een plek waar je tot rust komt en waar je je goed voelt. Dat wil toch iedereen?

Kolibri Company is ontwikkeld door OK Plant, een vooruitstrevend potplantenbedrijf uit Naaldwijk. Het is het overkoepelende label van de consumentenmerken Kolibri Orchids, Kolibri Greens en Kolibri Home. De oprichting was vooral een strategische stap om een stevig consumentenmerk in de markt te zetten bij de groene vakhandel. En ik moet zeggen: dat is goed gelukt! Bekijk hieronder meer het prachtige bedrijf.

About the brand

Al eeuwenlang zijn de kolibrie en de orchidee verwikkeld in een mysterieus spel der verleiding. De kolibrie zorgt voor bestuiving van de meest verbazingwekkende orchideeën. Op hun beurt verleiden de planten de kolibrie met hun kleurrijke bloemen, prachtige vormen en heerlijke nectar. Het is een krachtige match die grenzeloze schoonheid creëert.

Het bedrijf Kolibri is geïnspireerd op deze gepassioneerde samenwerking die de natuur verrijkt. “In onze kwekerijen kweken wij premium orchideeën die zijn geselecteerd op basis van verfijnde details en een unieke uitstraling”, aldus Kolibri. Maar het verhaal van Kolibri gaat niet alleen over geweldige Orchideeën, er hoort ook een mix van trendy planten, perfect passende potten en stijlvolle woonaccessoires bij. Samen met orchideeën zijn ze gecombineerd in inspirerende collecties.

Behind the brand

Behind the brand

Het hart van Kolibri Company zijn Rob en Desiree Olsthoorn, eigenaren van OK Plant. Zij delen de passie om elk huis te transformeren naar een plek waar je tot rust komt, je prettig voelt. Een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van verfijnde en flamboyante planten, hoofdzakelijk orchideeën, die de leefomgeving op een natuurlijke manier verrijken. De producten en diensten van Kolibri Company zijn, zoals de kolibrie en de orchidee elkaar beter maken, het resultaat van een geslaagde kruisbestuiving tussen orchideeën en bijpassende groene planten en woonaccessoires. Deze laten het interieur op een natuurlijke manier verrijken. Ik heb me laten inspireren in de Kolibri showroom in Naaldwijk. Beleef je deze grenzeloze schoonheid mee?

Duurzaamheid

Net als Bloomer streeft OK Plant ook naar duurzaam ondernemen.
In hun kwekerijen kweken zij premium orchideeën en groene planten, die zijn geselecteerd op basis van verfijnde details en een unieke uitstraling. Met vakmanschap produceren zij milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord tot het hoogst haalbare niveau. De duurzaamheidskeurmerken (MPS SQ, MPS GAP, MPS A+, MPS Product Proof ) zijn hiervan het bewijs. Zo laten zij de planten tot groei en bloei komen; duurzaam met respect voor mens en omgeving.

Kolibri

Een dagje meedraaien

Vol enthousiasme begon ik aan mijn werkdag bij OK plant. Ik ben enorm benieuwd hoe alles in z’n werk gaat. Mijn werkdag was zo ingericht dat ik mee werd genomen in het groeiproces van de bewonderenswaardige Orchidee.

Op de vestiging van OK Plant ’s-Gravenzande begint het proces met het stekken van de Orchidee. Bij het stekken komt eerst mensenwerk kijken en wordt het daarna overgenomen door een machine. Je legt het stekje in de ‘handen’ de machine en die zorgt ervoor dat het op de juiste manier in het potje komt waarin het opgroeit. De stekken worden in de kas geplaatst waar het 28 graden Celcius is. Hier wordt het tropische klimaat zo nauwkeurig mogelijk nagebootst. De planten groeien hier vegetatief. Dit betekent dat ze hier alleen blad aanleggen en geen bloemtakken.

Na een half jaar gaan de plantjes door naar een koudere kas, waar het 19 graden is. En wat er dan gebeurt…! Doordat de Orchidee schrikt van de temperatuurswisseling worden er ineens takken gevormd. Dit is toch bijzonder? Hoe zijn ze hier ooit achter gekomen?!

In deze kas is het de taak om nauwlettend in de gaten te houden of alle plantjes gezond zijn. Uiteraard wordt mij verteld waar ik dan precies op moet letten. Geen ongezond plantje te zien.

Zodra de Phalaenopsis volgroeit zijn en er klaar voor zijn om te schitteren in de huiskamers moeten de orders gepickt worden. Ik help een handje mee om de prachtige Orchideeën te picken en te sorteren. Ik ben vol verwondering van de kleurpracht, echt fantastisch!

Order picken

En daarna is het inpakken! Dat is wel een zorgvuldig klusje. Je wilt natuurlijk niet dat je de Phalaenopsis beschadigd.

De Phalaenopsis doet er ongeveer 1,5 jaar over om uit te groeien tot een volwaardige plant! Het is tijds- en arbeidsintensief om de Orchidee te laten schitteren.

Bij OK Plant hebben ze mooi ingerichte showrooms om een goed beeld te geven aan klanten van de mogelijke combinaties. De huiselijke sfeer is er goed te voelen. En ik kwam precies op een goede dag. OK Plant had op de planning staan om de showroom opnieuw in te richten. Daar kon ik nu heel handig bij helpen!

Aan het einde van de dag ging ik niet met lege handen naar huis. Ik mocht een mooie Phalaenopsis uitkiezen om thuis te zorgen voor een prettige sfeer. Dat is niet voor niks het motto van Kolibri!

Orchidee mee naar huis

Terlissa: Het was een fantastische, leerzame en kleurrijke werkdag bij
OK Plant!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS