Bespaar tijd en geld door
efficiënter bloemen in te kopen

Heb je er weleens over nagedacht hoe jij het inkopen van bloemen efficiënter in kan richten? Hoe kan je dit het beste doen en waar moet je op letten om tijd, energie en geld te besparen? Wij geven je tips die ervoor zorgen dat het inkopen van bloemen vóór jou gaat werken!

Het proces van de inkopers
Laten we bij het begin beginnen, want voordat jij bij een groothandel je aankopen doet, is hier al een inkoopproces aan vooraf gegaan. Inkopers zijn vroege vogels. Nog voordat de klok 6:00 uur heeft geslagen hebben zij al een kwaliteitscheck gedaan op de veiling en weten ze precies bij welke kwekers ze bloemen moeten inslaan. Kwaliteit, uitstraling, versheid en prijs zijn hierbij belangrijke pijlers. Na de aankoop worden de producten zo snel mogelijk aangeleverd en wordt de kwaliteit optimaal behouden in de koelcel. In de tussentijd wordt het assortiment van die dag aangeboden op de webshop en kan jij shoppen. Inslaan!

Ga voor een groothandel met een totaalassortiment
Koop jij je assortiment bij meerdere groothandels? Dan kan jij heel veel tijd besparen door over te stappen naar een bloemenleverancier met een totaalassortiment. Zo koop je onder één dak al je benodigde bloemen (vers, zijde en droog), planten en accessoires. Dat levert ontzettend veel tijdsgemak op en hoogstwaarschijnlijk ook veel geld.

Per bos bestellen
Om zo min mogelijk derving te hebben is het beste om niet te veel te bestellen. Kijk daarom naar de hoeveelheid die je moet afnemen per bloem. Bij Bloomer kan je afnemen in kleine verpakkingen; per bos.

Profiteer van het gemak van online bestellen en laten leveren
Veel bloemisten willen het heft in eigen handen nemen door zelf bloemen uit te zoeken en op te halen. Dit kost echter zo ongelooflijk veel tijd en geld, want je moet heen en terug rijden, de bloemen uitzoeken en controleren, inladen, uitladen en dan heb je ook nog eens de brandstofkosten. Die kostbare uren wil je toch liever besteden aan de groei en bloei van jouw winkel? Profiteer van het gemak van online bestellen en jouw order laten leveren. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is uitpakken en jouw klanten blij te maken met jouw fleurige creativiteit.

Slim inkopen: 3 inkoopmomenten per week
Is het echt nodig om elke dag bloemen in te kopen of kan je dit inkoopproces slimmer inrichten? Wedden dat jij je tijd efficiënter kan indelen door de inkoopmomenten te beperken?! Richt jouw inkoopmomenten zo in dat jij op je drukste dagen altijd voorzien bent van verse bloemen. Door op slechts 3 dagen per week in te kopen ben jij ook voorzien van de mooiste bloemen en heb je per dag een stuk minder derving. Voorbeeld:

  • Maandag bestellen: voor dinsdag en woensdag bloemen.
  • Woensdag bestellen: voor donderdag en vrijdag bloemen.
  • Vrijdag bestellen: voor het weekend bloemen.

Door je inkoopmomenten per week te minimaliseren houd jij meer tijd over voor het maken van de mooiste bloemcreaties!

Geen minimale bestelhoeveelheid
Er zijn groothandels met een minimaal aankoopbedrag of waar je minstens 1 deen moet afnemen qua bestelhoeveelheid. Heb je minder voorraad nodig, dan is het natuurlijk ontzettend zonde om meer geld uit te geven dan nodig. Er zijn gelukkig ook leveranciers waarbij er geen minimale bestelwaarde is. Hier bespaar je enorm veel geld mee en dan heb jij alsnog die extra bossen geleverd in jouw winkel.

Maak gebruik van de klantenservice voor specifieke (aan)vragen
Zoek je een specifiek product en kan je het niet vinden in de webshop? Raadpleeg altijd de klantenservice, want wellicht kunnen zij het desbetreffende product door hun goede connecties alsnog voor je scoren. Een fijne onderlinge samenwerking, waarbij de communicatie prettig en vertrouwd aanvoelt is echt goud waard!

Bespaar geld door de acties te checken
Inkopers slagen er best vaak in om producten te bemachtigen tegen een mooie prijs. Hoe fijn is het dan voor jou dat jij deze bloemen vervolgens kan inkopen tegen een speciale actieprijs? Check daarom altijd de acties in de webshop.

Succes met de tips!