Lathyrus – Lathyrus.nl

Een van de meest lekker ruikende bloemen in ons assortiment, de zomerbloeier bij uitstek en het pronkstuk tijdens bruiloften. Het is een van de bloemen die we eigenlijk allemaal jaarrond willen verwerken vanwege haar attractieve bloemen en overweldigende geur. We hebben het natuurlijk over de enige, echte Lathyrus. Met het “Weddingseason” om de hoek vinden wij het tijd om dit pareltje van Lathyrus.nl eens in de spotlight te zetten.

Actie

Dat gaan we uiteraard op een bijzondere manier doen! De Lathyrus gaan we speciaal voor jullie laten verpakken in een doosje. Per 20 verpakt, mét een extra bescherming in de doos. Ook nog eens in de kleinste hoeveelheden, zoals je bij ons gewend bent! Door deze verpakking kunnen we de kwaliteit nog beter waarborgen, zodat iedere bruid zich als een prinses voelt wanneer deze bloem in haar boeket zit.

Achtergrond

Want door deze bloem voelt iedere vrouw zich als een prinses. Ze is niet voor niets enorm gewild bij veel koningshuizen. Bij Prinses Juliana stond ze zelfs stipt op nummer één. Zij verzamelde de meest bijzondere rassen en kruiste ze tot nog mooiere exemplaren. Natuurlijk komt dit door de vrolijke, fragiele uitstraling en de eindeloze kleurkeuze, maar ook de geur is excentriek. Deze wordt niet voor niets door menig parfumerie gebruikt!

Het zal je niets verbazen dat de Lathyrus van nature voorkomt in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Men zegt zelfs dat zij aan het eind van de 17e eeuw op Sicilië gevonden is. Het is dan ook niet gek dat de Lathyrus met haar romantische uitstraling en betoverende geur vaak gebruikt wordt bij bruiloften. Bijpassend heeft de plant dan ook de volgende naam gekregen : Lathyrus Odoratus, oftewel de pronk- of reukerwt.

Zoals de Nederlandse naam al doet vermoeden, groeien er erwtjes aan de plant. Helaas kunnen we de erwtjes niet eten, omdat ze gifstoffen bevatten, die Lathyrisme kunnen veroorzaken. De “Mooie Dame” komt uit de familie van de vlinderbloemigen en is van origine verkrijgbaar in het paarsblauw tot karmozijnpaars. Door de vele kruisingen, van onder andere Prinses Juliana, kunnen we nu van ongeveer 120 tot 200 verschillende soorten genieten.

Kweker

Veel van deze soorten worden door de toppers van Lathyrus.nl gekweekt. Mocht jouw kleur er niet tussen zitten, dan is dit geen probleem. Met behulp van natuurlijke kleurstoffen kun je zelfs van de alle gekste kleuren genieten.

Het kweken van de Lathyrus is een echte passie voor de familie. In 1992 is Rob Hoogeveen begonnen met zijn kwekerij. Na een aantal verhuizingen kunnen zij nu per jaar wel 8 miljoen van deze beauty’s produceren. n de maanden april t/m juni is de productie op zijn hoogtepunt. In deze periode worden er circa 500.000 stuks per week geoogst. Met behulp van natuurlijke kleurstoffen kunnen we zelfs van de alle gekste kleuren genieten.

Wist je dat?

De Lathyrus enorm eigenwijs is en perse op de langste dag van het jaar wilt bloeien? Deze dame groeit aan ranken en kan in de kas wel tot 3 meter hoogte klimmen. Na één teeltseizoen is de plant letterlijk op haar hoogtepunt en worden de ranken gebruikt om te drogen. Op deze manier kan de gehele plant gebruikt worden in de meest mooie bloemstukken. En laten deze gedroogde ranken nu binnenkort ook bij Bloomer beschikbaar zijn. Hoe gaaf is dat?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!