De ochtend van maandag 21 februari begint enigszins paniekerig. Stormen Dudley en Franklin hebben schade veroorzaakt aan de kassen van de deelnemende kwekerijen van de Meet & Greet. Ojee! Na wat heen en weer bellen met Kokodama en Montana Lisianthus is er goed nieuws te melden. Beide kwekersbezoeken kunnen doorgaan. Yes! Gelukkig maar, want de deelnemende bloemisten zijn al onderweg. Wij hebben er zin in!

“Wij vonden de Meet & Greet geweldig, goed om eens een kijkje te krijgen bij Bloomer achter de schermen, normaal zit je altijd voor je scherm te bestellen en de rest gaat ‘vanzelf’, maar nu zag je juist eens wat er allemaal achter dat scherm gebeurt voor ons als klant. Ook de rondleidingen bij Kokodama en Montana Lisianthus hebben wij als zeer prettig ervaren. We hebben zoveel moois gezien en gezien hoeveel er moet gebeuren voordat wij een product bij ons in de winkel kunnen verkopen, hierdoor krijg je nog meer waardering voor een product. We voelden ons heel erg welkom bij hun, heerlijk om zo eens met een kweker te kunnen sparren. En doordat je met meerdere collega bloemisten was kon je ook met hun ideeën uitwisselen. Kortom, wij vonden het geweldig hoe het georganiseerd was. Nogmaals bedankt allemaal!

Diane Tinselboer-Kosters – Bloembinderij Diane

9:30 uur – Ontvangst bloemisten bij Bloomer

De net gekochte koeken van de bakker (ja, nog warm!) zijn pas net gesorteerd op de borden of de bloemisten komen één voor één binnendruppelen. Zo komen Diane en Gabriella van Bloembinderij Diana helemaal uit Almelo gereden en is Monique van Pompon, Bloemen & Sfeer vanuit Antwerpen naar Honselersdijk afgereisd. Met een bakkie koffie in de ene hand en een Bokkenpootje in de andere hand maken we kennis met onze klanten. Hoe leuk om elkaar nu face to face te zien en te praten over onze gezamenlijke bloemenpassie! Vanuit de kant van de bloemisten was het eveneens een mooie kans om de gezichten achter Bloomer te leren kennen. En natuurlijk om het bedrijf en onze werkprocessen met eigen ogen te aanschouwen.

10:00 uur – Rondleiding bij Bloomer

Na een voorstelronde waar we elkaar wat beter hebben leren kennen, begint de rondleiding bij Bloomer. Op kantoor laat inkoper Wesley zien wat ervoor nodig is om bloemen in te kopen. Vanaf 6:00 uur ’s morgens wanneer de klok start is het voor elke inkoper een hoogstaande sport om de nodige producten voor de juiste prijs te scoren door op precies het goede moment op de knop te drukken.

Na zelf een paar keer drukken, en uiteraard op de verkeerde prijs uit te komen, volgt de tour door onze box waarbij Youri het gehele proces uitlegt. Van het binnen melden van partijen, het orderpicken van producten tot het inpakken en weg zetten van orders voor transport. Nu weet iedereen welke reis de bloemen en planten afleggen voor ze bij de bloemist in de winkel belanden. Nice to know!

Ik was bij de Meet & Greet van mijn vaste bloemenleverancier Bloomer. Fijn om de gezichten achter Bloomer te ontmoeten en tof om de bedrijven Kokodama en Montana Lisianthus te bezoeken. Dank voor de gastvrijheid en de inspiratie.

Caro Visscher – Bloemen á la Caro

11:30 uur – Rondleiding bij Kokodama

Na een plaspauze en het uitwisselen van adresgegevens rijden we richting Poeldijk. Op de Casembrootlaan 32 zit het bedrijf Kokoplant gevestigd met hun concept Kokodama. Eigenaar Monique Ouwerling praat ons helemaal bij over het idee en het succes van de handgemaakte kokospotten. We krijgen een uniek kijkje in de kas waar de potten en bollen in verschillende maten gesorteerd staan. Ook zijn er karren vol met diverse planten te zien, zoals de Fittonia, Begonia en de Phalaenopsis.

“Er komt veel handwerk kijken bij een Kokodama”, vertelt Monique ons. “Van het verpotten van de plant, het insteken van het stokje tot het touwwerk wat om de bol heen zit.” Daarvoor krijg je dan wel een heel uniek én duurzaam product, want de Kokodama bestaat voor 99% uit natuurlijke materialen.

Slechts een klein gedeelte is niet bezoekbaar vanwege de stormschade. Gelukkig voor het bedrijf is dit beperkt gebleven. Aan het einde van de rondleiding mag de gehele groep een Kokodama uitzoeken. Altijd leuk zo’n blijvende groene herinnering!

12:45 uur – Rondleiding bij Montana Lisianthus

Op een steenworp afstand (oftewel aan de overkant) zit kwekerij Montana Lisianthus gevestigd. Eigenaresse Corine van Holst begroet ons van harte en begeleidt ons meteen naar de ontvangstruimte waar er een overheerlijke lunch voor ons allen klaar staat. Zalm, grillworst, salade, pompoensoep, eierkoeken, fruit, cake… Keuze stress!

Met ons buikje vol leidt Corine ons naar de ingang van de kas. Onder een roze hemel van LED-lampen zien we duizenden Lisianthus stelen groeien. Maar liefst 30 soorten! Trots vertelt Corine ons over de achtergrond van het familiebedrijf en het teeltproces van de fraaie Eustoma.

Ook hier gingen we niet met lege handen naar huis. De bloemisten kregen een prachtig trendboek van Montana Lisianthus mee en mochten een mooie bos bloemen uitzoeken.

14:30 uur – Einde

Na de rondleiding konden we nog even napraten over de Meet & Greet. Aan het dagprogramma kwam een einde en ieder vervolgde haar eigen weg naar huis. Het was een inspirerende, informatieve en zeer gezellige dag!

Bloomer wil Kokodama en Montana Lisianthus bedanken voor het mede mogelijk maken van de Meet & Greet.

De volgende Meet & Greet…

Bij Bloomer vinden we het erg belangrijk dat bloemisten feeling houden met het bloemenvak én met hun passie voor groen. Door een kijkje in de kas te geven en het verhaal achter de kweker te horen wordt het voor bloemisten een stuk interessanter om de achtergrond te weten van de desbetreffende bloem of plant. Een Meet & Greet is daarom dé ultieme inspiratiedag voor elke bloemist.

Er zullen meer Meet & Greets bij kwekerijen volgen. Houd onze social media pagina’s en onze website daarom goed in de gaten. Wie weet ben jij de volgende die mag genieten van een dag vol inspiratie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS