Bloemist in de Spotlight

Bloem en geur by Inez

  • Naam bloemist
    Inez van der Sande
  • Naam bloemenwinkel
    Bloem en Geur by Inez
  • Opgericht in
    2018
  • Gevestigd in
    Hoeven
  • Ons team bestaat uit
    3 personen
  • Lievelingsbloem
    Butterfly Ranonkel

Met Inez hebben we het altijd heel gezellig. We kennen haar nu al een aantal jaar, en hebben gemerkt dat haar lach aanstekelijk werkt. Wanneer je haar winkel binnenstapt ontdek je dat haar zonnige karakter weerspiegeld word in haar gezellige, fleurige winkel.

“Mijn droomopdracht? Ik wil wel een keer het Sint-Pietersplein aankleden!”

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Inez van der Sande, 48 jaar. In 2002 heb ik mijn diploma’s gehaald. Ik heb hierna onder meer bij een bakker gewerkt, maar heb daarna als bloemist ook veel bruidswerk gedaan. Nu sinds 6 jaar heb ik een eigen winkel: Bloem en Geur by Inez.

Wanneer kwam het moment dat je dacht ‘ik ga met bloemen werken’?

Ik was vroeger caissière bij de Albert Heijn. Daar heb ik kennisgemaakt met de bloemenwereld en dat vond ik erg leuk. Daarna ben ik, zonder papieren nog, gaan solliciteren bij een bloemist. Daar heb ik een tijdje gewerkt, waarna ik ben gaan werken bij een bloemengroothandel. Ik kwam later helaas zonder werk te zitten en toen ben ik bij een bakker beland.
Mijn ouders hadden vroeger altijd een winkel met cadeau artikelen. Toen zij ermee stopten, had ik de winkel heel graag over willen nemen. Dat viel jammer genoeg precies verkeerd vanwege de crisis (rond 2009). Ik heb het toen niet gedaan, maar het idee van een eigen winkel bleef daarna wel kriebelen. Thuis hadden ze zoiets van ‘doe maar niet, want er komt wel heel veel bij kijken en het is echt een hoop werk’. Maar als je iedere dag chagrijnig thuis komt van je werk, dan hebben ze op den duur ook zoiets van ‘ga alsjeblieft iets anders doen, want hier word je niet vrolijk van’. Niet veel later ben ik begonnen met mijn winkel en dat gaat erg goed!

Hoe ziet je dag er doorgaans uit?

Haha, hectisch! Om 8:00 uur kom ik de winkel binnen, zet ik de bloemen op water en maak ik schoon. Daarna gaan we met het team de boeketten maken en de winkel vol zetten. Daarna is het tijd om de bestellingen te maken en natuurlijk helpen we de klanten in de winkel. ’s Avonds gaan we moe, maar voldaan naar huis.

Wat maakt de bloemensector voor jou zo leuk en uitdagend?

Ik houd van de afwisseling en het contact met de klanten. Iedere dag is anders en je bent vaak met leuke dingen bezig. Niet altijd natuurlijk, maar hoofdzakelijk wel. En ook al ben je bezig met rouwwerk, dan mag je voor die mensen alsnog iets heel moois maken. Dat is echt waar ik het voor doe.

Krijg je veel opdrachten voor rouwwerk en bruidswerk?

Rouwwerk doen wij heel veel. Dat vind ik ook heel mooi om te doen. Soms hebben we wel een stuk of 15 opdrachten op een dag!

Welke bloem vind jij het allermooist?
(Ja, weten dat dit tussen je kinderen kiezen is, haha)

De Butterfly Ranonkel, zo mooi!

Welke zaken zou je in de sector graag zien veranderen?

Het opleidingsniveau van de nieuwe studenten. Daar mag van mij soms wel wat aan gesleuteld worden.

Verder merk ik dat er tegenwoordig best wat neerbuigend gekeken naar bloemen. Het wordt echt een beetje als het ondergeschoven kindje gezien. Dat vind ik wel eens jammer.

Op welk werk ben jij het meest trots?

Het rouwstuk voor mijn vader. Het was precies geworden zoals ik dacht dat hij het mooi zou vinden. Dat vind ik heel mooi.

Wat is voor jou dé ultieme opdracht?

Ik kies voor een hele grote opdracht, zoals het aankleden van het Sint Pietersplein met bloemen. Dat lijkt me heel leuk! Of het Koningsdag boeketje voor de koningin. Maar ik denk niet dat die snel langs zullen komen in Hoeven, haha!

Wat is voor jou de meerwaarde van Bloomer?

Jullie service. Jullie staan altijd gelijk voor me klaar bij de klantenservice. Als ik bel heb ik altijd meteen iemand aan de lijn, en het is ook nog eens altijd gezellig met Sari, haha!
Ook vind ik het heel fijn dat Bloomer mij echt ontzorgd als bloemist. Het bespaart me echt heel veel tijd, en het is super dat de bloemen ’s ochtends voor me klaar staan in de winkel.