Mimosa: een donzige gele bloemenwolk
Mimosa is een wonderschoon bloemetje, die eruit ziet als een donzige gele wolk. De bloem komt precies op het moment wanneer de donkerste dagen van de winter achter de rug zijn. Dankzij haar stralende bloemenpracht en de heerlijke geur brengt Mimosa gegarandeerd vrolijkheid.
Geschiedenis Mimosa
Mimosa (Acacia Dealbata) is een groenblijvende struik/boom die van nature uit Australië komt. Pas in de 19e eeuw is de struik naar Europa gebracht. In warmere landen, zoals Italië, kan de boom tot wel 25 meter hoog worden.
Kleur: knalgeel!
Mimosa komt in trossen vol met kleine, pluizige bloemetjes in een knalgele kleur. De groene, gevederde blaadjes hebben wat weg van een varen. De wuivende wolk geeft een lichtzoete geur af, die het ontspannen gevoel van een zonnige zomerdag vastlegt.
Symboliek
Mimosa staat symbool voor vriendschap, kracht en trouw. De bloem is mede hét symbool voor Internationale Vrouwendag, dat jaarlijks gevierd wordt op 8 maart. In Italie wordt dit uitbundig gevierd onder de naam La Festa Della Donna, oftewel het feest van de vrouw. Er wordt dan op een feestelijke manier aandacht gevraagd voor problemen die veel vrouwen nog dagelijks ervaren.
Wist je dat…
Mimosa maar kort verkrijgbaar is? Ze zijn er vaak van begin januari tot eind februari.
Ja, Mimosa is ook een drankje
Zit je nu al de hele tijd te denken. Mimosa… dat kan je toch ook drinken? Zeker, het is een verfrissend alcoholisch drankje. En die vrolijke, bruisende cocktail maak je zo:
- 60 ml mousserende wijn (champagne, prosecco of cava)
- 60 ml verse sinaasappelsap
- Optioneel: 1 theelepel Cointreau
Schenk bovenstaande ingredienten bij elkaar in een champagneglas et voilà. Geniet ervan!
Mimosa lang mooi houden doe je zo
Heb je heerlijk ruikende fluffy wolk aan een klant verkocht? Geef dan deze tips mee om Mimosa zo lang mogelijk mooi te houden:
- Zet Mimosa thuis niet meteen in een vaas, maar houdt de takken nog enkele uren droog. Zo komen de bloemen goed open.
- Snijd de bloemen schuin af.
- Zet de stelen in warm water. Houtige gewassen nemen het water zo makkelijker op.