5x de mooiste grote groene kamerplanten

Grote kamerplanten geven onwijs veel sfeer en gezelligheid in huis of op kantoor. Planten brengen rust en zorgen voor een dosis positieve energie en een prettig binnenklimaat. Wij inspireren je met geweldige groene planten waar je gegarandeerd van gaat genieten.

Monstera

De prachtige Monstera is gemakkelijk te onderhouden en staat bekend om haar opvallende uiterlijk. De grote bladeren zijn glanzend groen en zeer stevig. Naarmate deze luchtzuiverende plant ouder wordt, ontstaan er steeds meer openingen in de bladeren en wordt de vorm steeds mooier. Hieraan dankt de Monstera ook haar naam: gatenplant.

In onze Planten shop bieden we diverse Monstera soorten, zoals Deliciosa, Monkey Leaf, Adansonii.

Alocasia

Op zoek naar een groene reus? Dan zit je met de Alocasia wel goed. De gigantische bladeren hebben de vorm van een Olifantsoor en kunnen wel een meter groot worden. De kamerplant heeft een schitterend decoratief blad met opvallende nerven. Elk blad is een kunstwerk an sich! Welke Alocasia je ook shopt, het is een stijlvolle verrijking aan elke ruimte.

Voor welke Alocasia ga jij? Black Velvet, Zebrina, Macrorrhiza of Polly? De keuze is reuze!

Strelitzia

Heb je een lege hoek? Die is in één keer gevuld met de Strelitzia als joekel van een plant. Met name de Nicolai-soort overtreft met gemak de 2 meter hoogte door haar imposante bladeren in de vorm van waaiers die recht omhoog groeien. Is 2 meter te groot? Wij bieden de Paradijsvogelplant vanaf potmaat 12.

Yucca

Met de Yucca kan je alle kanten op. Het plantengeslacht bestaat uit 40 soorten die elk van formaat wisselt. Ze hebben wel met elkaar gemeen dat ze weinig water nodig hebben. Dit komt doordat de stam veel water opslaat. De exotische plant heeft lange spitse bladeren, welke vroeger werden geroemd om hun geneeskrachtige werking voor de behandeling van roos, psoriasis, huidzweren en ontstekingen. De indianen noemden de Yucca niet voor niets de ’boom van het leven’.

Dracaena

De Dracaena, beter bekend als de Drakenbloedboom, is net als alle andere Dracaena’s een gemakkelijk te onderhouden kamerplant. Je herkent hem aan zijn smalle bladeren, die relatief donker van kleur zijn. Het is een luchtzuiverende plant en zorgt dus voor een schonere en frissere lucht. Adem in, adem uit!

De Dracaena bieden wij zowel aan als grote kamerplant, maar ook in een kleine versie die prima op de vensterbank past.