7 speciale bloemen voor de herfst

Happy herfst! Omringd door rode, oranje, gele en bruine kleuren is de herfst nu echt tot leven gekomen. De dagen mogen dan wel steeds kouder en donkerder worden, desondanks is dit seizoen op z’n mooi, mooier, mooist! We zetten 7 speciale herfst bloemen op een rij die niet mogen ontbreken in jouw bloemcreaties.

Dahlia Checkers

Wie is er nu niet verliefd op de Dahlia? Er bestaan meer dan 20.000 variëteiten en eindeloos veel kleuren. Voor de herfst is Checkers er eentje om mee te pronken.. De vorm in combinatie met de bordeauxrode bloemen met witte uiteindes is werkelijk schitterend om te aanschouwen.

Hydrangea Rodeo Classic

In het voorjaar fel en vrolijk van kleur en in het najaar doorgekleurd naar een herfstachtige tint. De ‘Classic’ variant van de Hortensia doet het gewoon! De Rodeo zien we volop in roze en paars en in haar Classic vorm kleurt ze naar een grauwer najaarstintje. Fantastisch als blikvanger in een boeket!

Amaranthus Velvet

De dramatische bloei-aren van de Amaranthus zijn vol en fraai! De Velvet soort is er eentje met wijnrode pluimen, perfect dus voor de herfst. De Amaranthus staat symbool voor onsterfelijkheid. Nadat ze op de vaas hebben gestaan, kun je ze gemakkelijk laten drogen, zodat ze een tweede leven krijgen.

Physalis Lampion Orange

Decoratieve lampionnetjes, daar word je toch blij van? Physalis draagt in de zomer groene zaaddozen die in het najaar prachtig oranje kleuren. In de lampionnen kelk zit een eetbare bes met pitjes, welke zoetzuur van smaak is. Met Physalis haal je een echte herfst sfeermaker in huis.

Chrysant Tusca

Geef je bloemwerk een sierlijke herfsttwist met de Pluischrysant Tusca. Deze grote bloemknop bestaat uit tientallen blaadjes in een roestige/bronsachtige kleur. Een uniek kunstwerkje om te zien.

Sedum Magical Lizzy

Sedum zien we van nature terug als bodembedekkers op voedselrijke gronden, zoals langs bermen, op dijken en in bosranden. Deze herfstvreugde willen we ook in huis! Kies Sedum Magical Lizzy als je voor een magisch effect wilt gaan. De stervormige bloemetjes en de donkerrode kleur zorgen samen voor een wonderlijk herfstspektakel.

Cucurbita Maxima Halloween

Oké, dit is dan geen bloem, maar de typische Halloween pompoen is deze herfst onmisbaar. Deze enorme, oranje pompoen wordt door velen ook wel Jack o’Lantern genoemd. Speciaal voor het griezelfeest Halloween wordt de pompoen uitgehold, wordt er een gezicht in gekerfd en klaar is je lantaarn. Trick of Treat?!