Bouvardia:
Shine bright like a diamond!

Dankzij de sterk verbeterde productkwaliteit en een behoorlijke uitbreiding van het assortiment is de Bouvardia terug van weggeweest. Dit allemaal dankzij de inspanningen van Nederlandse veredelaars, waaronder Royal van Zanten. Bouvardia bloemknoppen zijn, wanneer ze nog gesloten zijn, net kleine diamanten door de vergelijkbare vorm. Shine bright like a diamond doet de Bouvardia dus zeker weten. Laat staan wanneer ze één voor één open bloeien!

Actie

De juweeltjes van Bouvardia’s dienen heel goed als boeketvuller, maar staan ook onwijs fraai los in een vaas. Van 18 juni tot en met 1 juli 2022 staat de bloemsoort elke dag tegen een mooie actieprijs in onze Bloomershop. Maar dat is nog niet alles, want wanneer je op woensdag 22 juni een bestelling plaatst in de webshop, dan ontvang je er een gemixte bos Bouvardia’s gratis bij! Dat is nog eens een leuk cadeautje!

Bestel Bouvardia’s in de Bloomer webshop

Geschiedenis en oorsprong

De lieflijke Bouvardia heeft een rijk verleden. Ze is vernoemd naar de ontdekker van de bloemsoort: Charles Bouvard (1572-1658). Hij was de lijfarts van Lodewijk XIII en daarnaast hoofd van de botanische tuin Le Jardin du Roi in de Franse hoofdstad Parijs. Charles gebruikte veel planten als basis voor zijn geneeswijzen, waaronder de Bouvardia.

De van nature struikgewas werd ontdekt in de subtropische gebieden van Noord- en Midden Amerika, voornamelijk Mexico. Hiermee behoort de Bouvardia tot de Rubiaceae familie (Sterbladigenfamilie).

Soorten Bouvardia’s

Bouvardia’s blinken van schoonheid. Er zijn enkelbloemige, dubbelbloemige en longiflora soorten, welke jaarrond verkrijgbaar zijn in de kleuren wit, roze en rood. Ons assortiment Bouvardia’s komen voornamelijk van kwekerij Chrywijk, waar we onlangs een Meet & Greet hebben georganiseerd. Dit zijn enkele bekende soorten van kwekerij Chrywijk:

  • Diamond Coral
  • Diamond Princie
  • Diamond Salmon
  • Diamond Sparkles
  • Majestic Hot Pink
  • Royal Daphne Fresco
  • Royal Fire Red
  • Royal Roza Light Pink
  • Royal Two Tone Pink

Wil je weten hoe de Meet & Greet bij kwekerij Chrywijk was? Je leest het allemaal hier terug.

De unieke vorm van de Bouvardia

De Bouvardia blaast je omver met haar verrassende uiterlijk. De soort wordt ook wel korte dag plant genoemd, omdat de bloem zich bij minder dan 12 uur ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de Bouvardia er elke dag anders uitziet. Surprise! De delicate bloemknopjes lijken op diamantjes dankzij de vierkante vorm. Wanneer de knop open bloeit zijn ze, afhankelijk van de soort, meer ster-of trompetvormig.

Symboliek Bouvardia

De Bouvardia symboliseert enthousiasme. Geen wonder dat de bloem vaak gebruikt wordt als er iets te vieren is. Bij ons tovert de bloem sowieso een lach op ons gezicht, bij jou ook?

Wist je dat…

…de Bouvardia een dorstig type is? Ze drinken veel water, dus zorg ervoor dat er altijd genoeg water in de vaas staat.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

Account aanvragen
Account aanvragen

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS