Calla: charmant en chic!

Calla is een bloem die prachtig én krachtig is in al haar eenvoud. Door haar slanke en elegante silhouet zien we deze Zantedeschia vooral veel terugkomen bij officiële gelegenheden om zowel het leven te vieren als bij een afscheid in een rouwstuk. Met de Calla kan je dus alle kanten op!

Actie

Tussen maandag 23 mei tot en met vrijdag 3 juni 2022 zetten we de Calla in het zonnetje met diverse prijsacties, zodat je elke keer een andere kleur kan verwerken in jouw bloemcreaties. Wat dacht je van de paarse Paco, de helderwitte Crystal Blush of de Captain Trinity die je in vuur en vlam zet? Diversiteit gegarandeerd!

Bestel Calla’s in de Bloomer webshop

Calla in het algemeen

Een Calla heeft fiere bladeren in een heldergroene kleur.  Hiertussen een stijlvolle kelk, die recht omhoog groeit. Dit is eigenlijk een trechtervormige schutblad die langzaam naar buiten toe opent. Binnenin vind je de lichtgele bloeikolf, oftewel aar. Deze bestaat uit piepkleine bloemetjes die eigenlijk totaal niet opvallen ten opzichte van de mooi gevormde, gekleurde kelk. De kleuren van de karakteristieke ‘bekers’ zijn uiteenlopend van geel, wit, roze, rood en donkerpaars. Sommige soorten zijn tweekleurig en er bestaat zelfs een zwarte variëteit. Bijzonder!

Geschiedenis van de Calla

De sierlijke Calla stamt af van de Latijnse naam Zantedeschia Aethiopica en luistert ook naar de naam Aronskelk of Bekerplant. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse schone werd in de 18e eeuw door de Italiaanse botanist Giovanni Zantedeschi (yes, afgeleid van) meegebracht richting de noordelijke streken. In Afrika groeit de plant onderaan hellingen in en rond het zompige moeras. De exotische plant slaat het water op in haar wortelknol om zo een drogere periode te overleven. Voorbereid om te survivallen dus!

Wist je dat…

…de Calla stress verminderend werkt? Zet een bos of plant op je bureau, want volgens Japans onderzoek kan je hierdoor je creatieve taken beter en sneller uitvoeren. Kom maar op met die ideeën en go go go!

Symboliek Calla

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Het staat voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. Ook wordt de opvallende Zantedeschia gezien als het klavertje vier onder de bloemen, want men noemt het ook wel een geluksbloem. Dit stamt uit de tijd van de Grieken en Romeinen, waarbij de goden volgens mythen dronken uit de kelken van de bloem. Probeer dit maar eens na te doen…

Verzorging Calla

Zo kun je lang genieten van de Calla:

  • Vul een schone vaas met schoon water en voeg hier snijbloemenvoeding aan toe.
  • Snijd de stelen schuin af en zet de Calla in het water.
  • Zet de vaas met bloemen NIET in de volle zon, op de tocht of in de buurt van een warmtebron. Let ook op dat je de bloemen niet naast een fruitschaal zet, want dit bevordert het verouderingsproces van de bloemen.
  • Snijd zo nu en dan een stukje van de onderkant schuin af om langer plezier te hebben van de Calla.

Wist je dat…

…je een Calla buigzamer kan maken door de steel tussen je handen te wrijven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

Account aanvragen
Account aanvragen

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS