Hortensia’s van Pico Bello

Pronken met bruidswerk of ruimtes vullen met enorme eyecatchers? Met een snijhortensia wordt werkelijk ieder bloemwerk een pronkstuk! Daarvoor hoef je niet eens ver te zoeken. Wist je dat zo’n 95% van alle Hortensia’s gewoon van Nederlandse bodem komt? Je kan dus gerust zeggen dat Nederland het land van de Hortensia’s is. Genoeg reden om deze enorme bollen eens uit te lichten.

Dit gaan we niet alleen doen door jullie te overspoelen met informatie over deze bloem. In samenwerking met Pico Bello Hortensia’s willen we jullie de kans geven om zelf meer te ontdekken over de Hortensia teelt. Je hoort het goed! Er komt een Meet & Greet aan met de specialisten van Pico Bello! Zij zullen de gelukkige winnaars meenemen in hun passie voor de bloem en laten jou alle ins en outs van het vak zien.

In verband met Covid-19 kunnen wij in overleg met de kweker, maar 3 winnaars aanwijzen.

Hoe maak jij kans?

Van 5-6-2021 tot 18-6-2021 maak je kans op een rondleiding bij Pico Bello Hortensia. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is 1 van de volgende 3 soorten Hortensia’s van Pico Bello te bestellen (OP=OP):

– Hydrangea Festival
– Hydrangea Amber
– Hydrangea Verena Pink

Let op! Dit is niet de enige manier om kans te maken. Maak jij de komende twee weken een geweldige creatie met Hortensia’s? Plaats dan een foto op Instagram en tag Bloomer in het bericht.

In week 25 zullen wij de winnaars bekend maken via onze website en socials!

De kwekerij

Gevestigd in één van de glastuinbouwcentra ’s van Nederland, vinden we de specialisten van Pico Bello terug. Een echt familiebedrijf met een Westlandse roots, waar je de gehele familie terug vindt in het bedrijf. Vanwege schaalvergroting hebben zij 4 jaar geleden besloten om vanuit het Westland te verhuizen naar Bleiswijk. In 10 jaar tijd is de kwekerij uitgegroeid tot een van de beste Hortensia kwekerijen en beschikken inmiddels over een areaal van 10 hectare.

Door de overstap naar de nieuwe kas is het mogelijk geworden om het klimaat in iedere afdeling apart te besturen. Zo kunnen ze op iedere afdeling rassen combineren die dezelfde teelteigenschappen hebben. Enorm handig en ook nog eens bevorderend voor het verbruik van water, licht en voedingsstoffen.

Op die 10 Hectare, verspreidt over 2 locaties, kunnen ze per jaar zo’n 2.5 miljoen Hortensia’s op de markt zetten. Maar wat maakt ze nu nog meer zo bijzonder? Pico Bello heeft als eerste Hortensia kwekerij een volautomatische sorteerlijn, waarmee ze uniforme bossen kunnen maken. Met deze stap besparen ze enorm veel arbeid en is de kwaliteit van het product enorm omhoog gegaan.

De Hortensia

De Hortensiateelt is een van de duurzaamste teelten. Het gebruik van bijvoorbeeld energie en voedingsstoffen is gering en de plant kan meerdere teeltrondes meegaan. Oorspronkelijk komt de Hortensia uit China en Japan en is pas sinds 1735 in Europa te vinden. De Latijnse naam, Hydrangea, is bedacht door de plantkundige Grovonius. De vorm deed hem denken aan een waterkruik, waardoor hij de woorden hydro (water) en angeion (kruik) samenvoegde. De naam Hortensia is echter verzonnen door een Fransman. Men vermoedt dat hij de plant naar een vrouw vernoemde.

De Hortensia is misschien wel een van de meest speciale bloemen in ons assortiment. We kunnen bijna jaarrond genieten van haar schoonheid. Wat is er dan zo speciaal aan de Hortensia? Dat is de kleur! Uit één ras kun je verschillende kleuren halen. De normale kleuren als rood, roze, paars en wit zie je gebruikelijk in het eerste deel van het jaar. Het tweede gedeelte zie je meer doorgekleurde bloemen. De kweker laat deze bloemen door ontwikkelen in de kas, waardoor er een andere kleur ontstaat. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen standaard kleuren meer zijn in het tweede deel van het jaar. Pico Bello Hortensia heeft haar teelt namelijk zo geregeld, dat wij zo lang mogelijk kunnen genieten van de bloem.

Duurzaamheid

Uiteraard is Pico Bello niet alleen bezig met de schoonheid van de bloem. Hierbij denken ze ook nog eens aan het milieu. Volledig biologisch telen is nog niet mogelijk in de Hortensia teelt, maar dat betekent niet dat ze niets aan duurzaamheid kunnen doen. Pico Bello heeft dan ook het ‘On my way to Planet Proof’ keurmerk en is MPS A+ gecertificeerd. Dit betekent dat ze zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruiken en biologie inzetten waar mogelijk is!

Wist je dat?

De Hortensia tot de familie van de steenbreekachtigen behoort? Het zijn sterke planten die met hun wortels stenen kunnen breken.

De kleur blauw niet zonder hulp van de kweker te telen is? De plant heeft een kleine stimulans nodig om tot deze kleur te komen. Dit doet de kweker door Aluminiumsulfaat toe te voegen aan de voeding van de plant.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!