How-to Valentijns Frame Boeket

Hi iedereen!

We zijn met zijn allen al aan het voorbereiden op Valentijnsdag. Wil jij nu ook de blits maken en met een heel speciaal boeket voor de deur staan? Sari heeft weer een How-to video gemaakt met dit keer een boeket in een frame! Let op, er zit een risico aan vast. Met dit boeket sla je je geliefde niet meer van je af!

Benodigdheden:

  • 5 klossen ijzerdraad (rood en roze)
  • 4 tonkinstokken
  • 1 Lijmpistool (en patronen)
  • Steekbuisjes 50cm
  • Roos Red Naomi
  • Cymbidium Hades
  • Alstroemeria Florinca Charmelia Pink

Stap 1.  Het frame

– We gebruiken voor dit frame ijzerdraad. Dit specifieke ijzerdraad is plat, maar je kunt ook normaal ijzerdraad gebruiken. Je wikkelt het draad af en “frommelt” het in elkaar. Het volgende stuk draad wikkel je door het vorige stuk draad. Vervolgens verfrommel je dat stuk draad ook weer in elkaar. Dit herhaal je steeds totdat het een hart vormt. Verstevig het hart waar nodig met het roze draad. Dit geeft meteen een leuk accent!

– Zodra het hart klaar is maken we er tonkinstokken aan vast. Zo kun je het boeket straks makkelijker vasthouden. Om de tonkinstokken heb ik ook een rood ijzerdraadje gewikkeld om het af te werken. Je bevestigt de stokken aan het frame door middel van een flinke klodder hete lijm. Als alle 4 de stokken goed vast zitten, doe je er nog een extra beetje lijm op (just to be sure).

– Nu is het tijd voor de steekbuisjes! Steek de buisjes in het fram zonder de dopjes. Dit zal het vullen straks makkelijker maken. Het verdelen van de buisjes hoeft geen precies werkje te zijn. Een beetje rommelig is helemaal okay! Als alle buisjes in het frame zitten, bind je ze allemaal bij elkaar. Dit kan met tape, touw of een stukje ijzerdraad wat je nog over hebt.

Stap 2.   Het boeket

– Nu het frame klaar is, is het makkelijker om het boeket in een vaas met water te zetten. We gaan namelijk eerst de buisjes vullen. Hier kun je het makkelijkste een knijpfles voor gebruiken. Als je dit niet hebt is een waterflesje ook een optie. Als alle flesjes gevuld zijn is het tijd om de dopjes op de flesjes te doen.

– Vervolgens pakken we een cymbidiumtak en knippen we daar zoveel bloemen af als nodig is voor het boeket. Tel dus eerst het aantal buisjes en begin daarna met knippen. Doe de cymbidiumbloemen voorzichtig in de buisjes.

– Als alle cymbidiums er in zitten kun je het boeket uit de vaas halen. Pas op, dit kan best zwaar zijn!

– Het blad van de alstroemeria is er volledig afgehaald, zodat je het frame tussen alle bloemen door nog goed kunt zien. Leg vervolgens de alstroemeria’s en de rozen alvast voor je neer zodat je straks in een keer door kunt gaan met schikken.

– Dan is het nu tijd om de rest van de bloemen toe te voegen. Zorg dat je boeket wel korenschoof blijft! Als alle bloemen in het boeket zitten, pak je een touwtje en wikkel je die een paar keer om de stelen heen. Knip of snijd de stelen schuin af en there you have it! Een uniek Valentijnsboeket!

Happy Valentines <3

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!