Madiba Flower Power chrysanten: een bos vol blijdschap

Madiba Flower Power. Alleen deze naam geeft je toch al een kleurrijke energieboost? Het is één van de twee ontwikkelde merken van Dekker Chrysanten waarmee ze al meer dan 15 jaar aan de weg timmeren. Madiba is namelijk niet zomaar een chrysant. Het is een revolutionaire mini-chrysanten serie met ontzettend veel kleine bloemetjes. We vertellen je er graag meer over.

Actie!

Elk jaar worden er steeds meer Madiba variëteiten ontdekt, waarbij de unieke, opvallende survivors op de markt worden geïntroduceerd. Heb jij al kennis gemaakt met de verschillende soorten? Nog niet? Let dan snel op. Wanneer je op woensdag 15 september een bestelling plaatst in onze Bloomer webshop, dan krijg je er een gratis gemixte bos Madiba pompons bij ter kennismaking. Hoe leuk!

Shop in onze webshop

Het bloemetje met een lief en vriendelijk imago

Met 30 tot 40 kleine bloemetjes per steel, uitblinkende kleuren, een vriendelijke uitstraling en een houdbaarheid waar je u tegen zegt, is Madiba een baanbrekend ras die echt onderscheidend is. De kleinbloemige Santini’s in diverse vormen en kleuren geven extra waarde en volume aan boeketten en arrangementen. Als bloemist kun je er dus eindeloos mee combineren. Dekker Chrysanten heeft dan ook niet voor niets de bijnaam Flower Power aan Madiba gegeven. Daar worden we toch stiekem allemaal vrolijk van?

Afrikaanse roots

Madiba is een product van Oerhollandse bodem, maar met Afrikaanse wortels. Het is niet alleen de krachtige kleurrijke verbinder in boeketten, maar ook in de samenwerking tussen ketenpartners, consumenten en de mensen in Tanzania. Niet voor niets is het bedrijf trouwe partner van Stichting Sengerema, welke kansarme Tanzaniaanse jongeren ondersteunt in scholingsmogelijkheden.

Wist je dat Madiba de bijnaam was van oud-politicus Nelson Mandela? Daarnaast is er nog een Afrikaanse connectie: alle kleuren Madiba hebben de naam gekregen van een Afrikaanse stad. Enkele voorbeelden: Orange Tyolo, Lindi White, Tumbi Rosy, Yellow Bokaa. Moet jij ook meteen aan een kleurrijk en verfrissende cocktail denken? Wij wel!

Madiba varianten

Op dit moment staat de teller op maar liefst 19 variëteiten van de Madiba. Dit zijn ze:

  • Madiba Daisy: 9 kleuren
  • Madiba Deco: 2 kleuren
  • Madiba Pompon: 7 kleuren
  • Madiba Spider: 1 kleur

Kassen vol met kleurrijke Madiba chrysanten

De exclusiviteit van Madiba wordt extra benadrukt doordat slechts een beperkt aantal en streng geselecteerde telers het ras in hun kassen mogen opnemen. Dekker Chrysanten heeft hun brand toevertrouwt aan 3 telers in Nederland:

  • Westeringh Flowers B.V.
  • Bloemenkwekerij Kees de Jongh
  • Kwekerij Monnikenwaard

De kwekers telen 100% Madiba. Door deze overeenkomst staan ze regelmatig met elkaar in contact om ervaringen uit te wisselen en verdere groei te stimuleren. Een teeltronde duurt vanaf het zaaien tot het oogsten zo’n 8 weken. Elke dag rollen er verse Madiba bloemen met netjes geordende bloemblaadjes de band af. Ready for sale!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Something is wrong.
Instagram token error.
Volg @bloomer.flowers
Volg @bloomer.flowers

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS