Pico Bello

Bedrijf: Pico Bello Hortensia
Gevestigd in: Bleiswijk
Bedrijfsgrootte: 6,1 ha
Staat bekend om: Hortensia’s in alle kleuren en maten

Op maandag 6 september 2021 begonnen niet alleen wij, maar ook enkele bloemisten de dag vol vreugde. En dat was niet alleen omdat het zo’n zomerse dag was. De dag van de Meet & Greet bij Pico Bello Hortensia was eindelijk aangebroken.

In samenwerking met kwekerij Pico Bello Hortensia wilden we bloemisten de kans geven om zelf meer te ontdekken over de hortensiateelt. De gelukkige winnaars waren Miriam van De Bloemerie Broekhuizenvorst en Monique en Huub van Bloemenfeest.

Rondleiding bij Bloomer

De bloemisten uit Limburg hebben er een aardig eind voor moeten rijden, maar rond de klok van 10:00 uur schoven ze bij ons op kantoor in Naaldwijk aan. Tijdens een kopje koffie en een versnapering leerden we elkaar kennen.

Hierna volgde een tour door het kantoor en de box bij Bloomer. Van het binnen melden van de bloemen bij ons in de box, tot een ijskoude wandeling door onze koelcel, het laten zien van het inpakproces tot het klaarzetten van de verzending. Hoe leuk is het om te weten hoe het gehele logistieke proces gaat voordat de bloemen bij jou in de winkel staan?

“Wauw, het is echt geweldig hoe goed jullie alles regelen” en ‘Kwaliteit boven alles”, zijn enkele opmerkingen. Als we dat horen krijgen we een grote glimlach en stralen we van trotsheid.

Miriam, Monique en Huub hadden na de rondleiding dé primeur om de BloomerBox van dichtbij te bekijken. Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen!

BloomerBox

Rondleiding bij Pico Bello

Na een heerlijke lunch vertrokken we met z’n allen richting Bleiswijk, waar hortensiakwekerij Pico Bello zich al jaren vestigt. Met open armen werden we ontvangen door eigenaar Paul. Vol enthousiasme begint hij zijn verhaal en gedurende de rondleiding vertelt hij met passie over de hortensiateelt. Zijn hortensia’s.

In 10 jaar tijd is Pico Bello uitgegroeid tot één van de beste hortensiakwekerijen en beschikken zij over maar liefst 10 hectare. Het bedrijf heeft als eerste hortensiakwekerij een volautomatische sorteerlijn. Hiermee worden alle bossen gesorteerd op grootte van de bloem en de stelen op één en dezelfde lengte afgesneden. Zo ontstaan uniforme bossen.

De kwekerij houdt zich daarnaast ook enorm bezig met het verduurzamen van het gehele proces. Pico Bello heeft dan ook als enige hortensiakwekerij het keurmerk ‘On my way to planet proof’ en is MPS A+ gecertificeerd. Deze keurmerken zien wij graag bij onze kwekers!

“Goh, Paul hoe wordt de kleur blauw in de Hortensia eigenlijk gecreëerd?” Ook dit werd ons vol overgave vertelt. De plant heeft namelijk een kleine stimulans nodig om tot deze kleur te komen. Zo wordt er een minimale hoeveelheid aan Aluminiumsulfaat toegevoegd aan de voeding van de plant, zodat er een rijkelijke kleur ontstaat. Ontzettend leuk om achter deze en nog veel meer van deze weetjes te komen!

Hoe meer kennis je hebt van een bloem, hoe leuker het is om ze in een mooie bloemcreatie te laten pronken.

Aan het einde van de leerzame dag kregen de deelnemers een leuke Goodie Bag van ons mee naar huis.

Hortensia deelnemers

“Het was het meer dan waard om de rit vanuit Limburg te maken”

Opgelet bloemisten!
De Meet & Greet proeft naar meer!

Wij zullen in de toekomst meer Meet & Greet’s met kwekerijen organiseren. Houd onze social media pagina’s en onze website daarom goed in de gaten. Wie weet ben jij de volgende die mag genieten van een dag vol inspiratie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS