Oké, eerlijk zeggen. Denk je aan een Anthurium, dan zie je waarschijnlijk de welbekende rode versie voor je. Toch? Surprise, surprise, wij laten je kennismaken met een extreem bont kleurenpalet. Dus sit back en aanschouw de wonderlijke wereld van de Anthuriums van telersvereniging Anthogether.

Actie!

Om jou mee te nemen in de wereld van de snijanthuriums geven we deze week bij iedere bestelling een assortimentsfolder mee van telersvereniging Anthogether. Leuk om te laten zien aan jouw klanten! Daarnaast zijn er verschillende soorten Anthuriums in de actie te vinden op onze Bloomershop, dus daar kun je mooi je voordeel mee doen.

Shop de Anthuriums hier!

Anthurium algemeen

De exotische look verklapt het eigenlijk al een beetje, de Anthurium vindt haar oorsprong in de tropische regenwouden van Guatemala, Colombia en het Amazonegebied. De Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer vond de eerste soort Anthurium, genaamd Anthurium Scherzerianum. De tweede soort werd in 1876 ontdekt door Eduard Francois Andre en vernoemde de plant heel toepasselijk naar zichzelf: Anthurium Andreanum. De Anthurium behoort tot de grote aronskelkfamilie (Araceae) en inmiddels tellen we zo’n 600 soorten. De Anthurium is gemakkelijk te herkennen aan de vlezige bloei-aar (spadix) en het hartvormige schutblad (spatha). Een uniek design!

Wist je dat…

de snijanthurium het langste vaasleven heeft van alle snijbloemen? Ze houden het soms wel 3 tot 4 weken uit. Een exotische schoonheid dus met een lange adem en zeker waard voor je geld.

Telersvereniging Anthogether

Kwekerijen Oosterzon, Spekflowers, Van Adrichem Anthurium, Bouman Anthuriums en Evanty hebben hun krachten bij elkaar gebundeld. Onder de naam Anthogether zetten ze samen de snijanthurium op de markt van een constante hoge kwaliteit. Op ruim 17 hectare grond kweekt de telersvereniging een compleet assortiment van maar liefst 80 soorten snijanthuriums. Een ultrabreed kleurenspectrum dus.

Wij zeggen: kijk je ogen uit!

Kwekerij Oosterzon

Wij bezochten één van de vijf Anthuriumkwekers van de telersvereniging: Oosterzon. Sinds 2001 is het bedrijf actief in de markt van de snijanthuriums, waar de gebroeders Gert, Theo en Marco Oosterom aan het roer staan. We spreken Marco die al jaren met een enorme passie zijn werk doet. Met veel plezier laat hij ons zijn kas zien, die vol staat met mooie, springerige bloemen. “Hier kweken wij 16 soorten, waaronder de Tequila, Xavia en Grand Slam”, vertelt Marco. “Onze Anthuriums hebben hele heldere kleuren en een mooie lakachtige glans.” En deze glans is soms zo aanwezig dat de bloem wel van plastic lijkt. Erg bijzonder om te zien voor een natuurproduct.

“Onze planten blijven hier meestal 5 á 6 jaar staan. We bekijken hierna of ze nog gezond genoeg zijn. Wanneer dit zo is knippen we de meest gezonde scheuten handmatig af en gaan we ze opnieuw planten”, zegt de teler. “Onze nieuwste aanwinsten zijn de wit-groene Extase en paars-groene Jumbo die we in 2021 op de markt hebben gebracht.”

Het gehele proces van teelt tot aan verkoop is nauwkeurig ingericht. “De producten die gereed zijn worden in een doos verpakt, voorzien van een sticker. Hierop is af te lezen wat er zich precies in de doos bevindt: soort, aantal, lengte, maar ook door wie de doos is ingepakt. Hierdoor is iedere doos uniek en altijd te herleiden.”

 Kwekerij Oosterzon is goed op weg naar een duurzaam bedrijf. “Qua bestrijding is op dit moment 95% biologisch. We doen veel onderzoeken, want voor de toekomst is onze uitdaging om naar 100% biologische bestrijding te gaan”, aldus Marco. En dat is een mooi doel om naar te streven en overigens niet het enige voornemen. De kweker heeft de MPS A certificatie op zak en is momenteel bezig om ook MPS GAP binnen te halen.

Anthuriums zorgen voor een gezonde leefomgeving

Anthuriums zijn niet alleen charmant om te zien, ze hebben hele bijzondere eigenschappen. Zo zorgen ze voor een gezondere en positievere leefomgeving. De planten zuiveren de lucht van giftige stoffen en scheiden stoffen af die schimmels en virussen doden. Daarnaast zorgen ze voor een toename in concentratie- en leervermogen, omdat de planten koolstofdioxide omzetten in zuurstof. En alsof dat nog niet genoeg is wordt de luchtvochtigheid ook nog eens verhoogd, waardoor je minder last hebt van een droge huid en lippen.

Let hierbij wel op dat bovenstaand enkel geldt voor de planten en dus helaas niet voor de snijanthuriums.

Wist je dat…

de Anthurium dankzij haar unieke en open vorm symbool staat voor gastvrijheid? 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

Account aanvragen
Account aanvragen

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS