Met de titel “The innovators of Lily cultivars” is het niet gek dat Double Check Lily een vaste partner van Bloomer is. Constant op zoek naar de beste rassen van de beste kwaliteit, maar tegelijkertijd ook met het beste uiterlijk. De consument krijgt steeds meer wensen en de concurrentie is moordend. Het enige wat je dan nog kan doen is jezelf onderscheiden. En dat is precies waarom Double Check Lily goed bij Bloomer past. Een standaard assortiment met veel nieuwe en speciale soorten klinkt ons dan ook niet onbekend.

Het Bedrijf

Double Check Lily steekt enorm veel tijd in het inzichtelijk maken van de wensen van de klant. Daarbij hebben ze eigenlijk maar één doel: optimale variëteit en versheid. Met al 100 jaar ervaring in de tuinbouw en ruim 40 jaar beheersing van het vakmanschap van de lelieteelt is dit familiebedrijf in staat om haar klanten een top product te bezorgen.

Met in 1970 de overstap van groente naar bloemen zijn er veel producten de revue gepasseerd. Met producten als Strelitzia, Freesia en Hortensia is er een begin gemaakt aan de toekomst. Nog geen twee jaar later betraden de eerste Lelie’s de kas en werd al vrij snel duidelijk dat de “Koningin van de bloemen” de toekomst van het bedrijf zou worden.

De lelieteelt stond destijds nog in de kinderschoenen in Nederland en was dus nog relatief onbekend. “Jezelf onderscheiden” is niet voor niets een spreuk die meermaals terug komt bij Double Check, waardoor dit ook geen onlogische keuze was. Al snel groeide de bekendheid van de Lelie en dus ook het bedrijf. Onder de naam Kweker Hasselt werd er verhuisd naar een locatie van 1 hectare, wat al snel resulteerde in een tweede locatie genaamd Kwekerij Hasselthof en een bedrijfsgrootte van 6 hectare in 2004.

Door de enorme groei van het bedrijf resulteerde niet alleen in een groter bedrijf, maar ook in een andere naam. Double Check Lily stond op en staat voor hoge, onderscheidende kwaliteit. Kenmerkend voor het bedrijf, want niets gaat de deur uit, voordat het voldoet aan de hoge eisen die aan de producten gesteld worden, oftewel: een dubbele check voor vertrek! Ondertussen is het bedrijf doorgegroeid naar 12.4 hectare en behoort Double Check Lily tot de grootste lelietelers van Nederland!

Teelt

De lelieteelt is zeker geen gemakkelijke, maar door de enorme ervaring en een schat aan kennis weet Double Check de klant op de juiste manier van een goed product te voorzien. Dit begint allemaal bij het kiezen van de juiste bol. Om jaarrond over de beste kwaliteit te beschikken komen de bollen niet alleen uit Nederland en Frankrijk, maar ook uit Chili en Nieuw-Zeeland. Door samen te werken met zorgvuldig geselecteerde bollenkwekers en zelf de lelierassen te selecteren bij bekende veredelaars komt Double Check Lily tot een breed en kwalitatief goed assortiment.

Een constant roulerend assortiment, met een gemiddelde teeltduur van 12 weken, waardoor de klant jaarrond over de beste Lelies kan beschikken. Een assortiment dat bekend staat als uniek, bestaande uit de zogenoemde “Musthaves en Innovations”. De bekende soorten als Brindisi of Santander zijn er altijd en worden aangevuld met beauty’s als Diantha of Sunderland.

Met ongeveer 20 miljoen stelen per jaar, verdeeld over ruim 80 verschillende soorten kunnen we wel begrijpen dat ze bekend staan als de Innovators of Lily Cultivars. Door nauwe contacten met de veredelaars is Double check in staat om de beste Lelies te kiezen in het veredelingsproces en snel te beschikken over succesvolle innovaties. Zo zien ze voor de toekomst veel nieuwe mooie rassen ontstaan, bijvoorbeeld dubbele Orientals met een aangename geur en ook nog eens zonder stuifmeel!

Duurzaamheid

Naast een onderscheidend assortiment heeft Double Check nog een manier gevonden om boven de andere telers uit te steken, namelijk duurzaamheid. “Wij geloven dat we de aarde te leen hebben. We moeten daar op een duurzame en verantwoordelijke manier mee omgaan. Een goede rentmeester zijn is dan ook onze missie”, aldus Jacob Evers.

En dat doen ze uitstekend. De teelt van de Orientals is sinds dit jaar zelfs al Biologisch! In de LA’s worden er vrijwel geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Als de trend in de Orientals zo doorzet, wilt Double Check gaan kijken of dit bij de LA’s ook kan.

Daarnaast zijn ze bij Double Check Lily enorm zuinig op het water. Met een 100% gesloten watersysteem vangen ze het niet gebruikte water op in de waterbassins. Dit wordt uiteraard weer goed schoongemaakt voordat het in de teelt gebruikt wordt. Met een uitgekiend irrigatiesysteem zorgen ze er ook nog eens voor dat er niet teveel gesproeid wordt. Als klap op de vuurpijl wekken ze, door middel van 1400 zonnepanelen, ook nog eens hun eigen energie op. Enorm milieuvriendelijk dus!

Daarnaast zijn ze bij Double Check Lily enorm zuinig op het water. Met een 100% gesloten watersysteem vangen ze het niet gebruikte water op in de waterbassins. Dit wordt uiteraard weer goed schoongemaakt voordat het in de teelt gebruikt wordt. Met een uitgekiend irrigatiesysteem zorgen ze er ook nog eens voor dat er niet teveel gesproeid wordt. Als klap op de vuurpijl wekken ze, door middel van 1400 zonnepanelen, ook nog eens hun eigen energie op. Enorm milieuvriendelijk dus!

Shop ze hier!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

[wdi_feed id=”2″]

Volg @bloomer.flowers
Volg @bloomer.flowers

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS