Bedrijf: Kokoplant
Gevestigd in: Poeldijk
Opgericht in: 2001 (Kokodama: 2015)
Bedrijfsgrootte: 5-10 medewerkers
Staat bekend om: handgemaakte kokosbollen, gevuld met botanische planten

“We omringen ons met planten omdat we meer in contact willen zijn met de natuur”, is een bekende uitspraak van Kokoplant. Deze quote begrijpen wij als bloemenliefhebbers maar al te goed, want van al dat groens worden we immers toch allemaal gelukkiger? Je interieur ‘vergroenen’ met de natuurlijke producten van Kokoplant is daarom niet alleen een lust voor het oog, maar het is ook goed voor je well-being én het zorgt voor positive vibes. De hoogste tijd om dit bedrijf beter te leren kennen.

Het bedrijf en hun Kokodama’s

Onder de bedrijfsnaam Kokoplant voeren eigenaren René van Kester en Monique Ouwerling al sinds 2001 hun handelsonderneming. Waar ze zijn begonnen met het kweken van tuin- en perkplanten op een kokosstok hebben ze in 2015 de overstap gemaakt naar dé markttrend met hun authentieke concept Kokodama. Kokodama zijn handgemaakte bollen en potten van 100% fairtrade kokosvezels met hierin bijzondere en trendy planten. De kokosbollen en -potten kun je overal in huis kwijt: hangend aan het plafond, op de vensterbank of in een plantenstandaard op de grond. Waar je ‘m ook plaatst, de Kokodama creëert altijd een natuurlijke sfeer binnen elk interieur.

Kokodama plantcollecties

Er zijn maar liefst 6 Kokodama collecties verkrijgbaar, als volgt onderverdeeld: Jungle, Hortus Botanicus, Garden, Desert, Flower Farm en Orchid Forest. Elk thema heeft zijn eigen atmosfeer en type plant. Denk aan bijzondere groene planten als de Begonia Masoniana, Ephiphyllum Anguliger en de Lepismium Monkey. Maar er worden ook planten met een opvallend kleurtje in de kokosbollen gepot, zoals de Vriesea Astrid, Phalaenopsis en de Campanula. Waar kies jij voor?

Wist je dat…

de kokospalm één van de oudste bomen ter wereld is? Deze zogenaamde ‘levensboom’ voorziet de mens al eeuwen van allerlei basisbehoeften, zoals eten en drinken, onderdak en kleding.

Duurzaamheid: 99% aan natuurlijke materialen

De natuur zit er vol mee: botanische schatten. Zo is de kokospalm er één van. Het product Kokodama bestaat dan ook voor 99% aan natuurlijke materialen en is 100% biologisch afbreekbaar. Hartstikke duurzaam als je het ons vraagt. En die ene procent die mist? “Ons werk is altijd in uitvoering en we zullen blijven experimenteren met verschillende natuurlijke alternatieven totdat we een volledig, 100% natuurlijk product kunnen garanderen”, aldus Kokoplant. De kokospot is dus een totale vervanging van de welkende plastic pot, waarin planten over het algemeen verkocht worden. “Als natuurliefhebber bieden we graag een alternatief voor de gebruikelijke plastic pot, zodat plant en pot samen een harmonieus, organisch geheel vormen.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Kokoplant staan vakmanschap en verantwoord ondernemen centraal. De Kokodama wordt dan ook met de hand gemaakt in Sri Lanka. In dit prachtige land draait een groot deel van het dagelijkse leven om de kokosnoten. Door samen te werken met lokale ambachtslieden is de Kokodama geproduceerd tot wat het nu is. De verkoop van het product ondersteunt tegelijkertijd de lokale economie in het land. “Met elke Kokodama die verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst terug naar Sri Lanka waar het besteed word aan betere scholing van kinderen.”

Dit is niet het enige waar Kokoplant zich in dit land voor in zet. Dankzij de oprichting van Stichting Kokodama worden alleenstaande moeders, die de touwen voor Kokodama’s knopen, ondersteund in Sri Lanka. Zo kunnen zij altijd in de buurt blijven van hun kinderen. Met dit soort handwerk worden mensen in ontwikkelingslanden beter geholpen en ondersteund dan bij processen die automatisch gaan. Tevens doet Kokoplant elk jaar een mooie gift in de bouw of ondersteuning van scholen in Sri Lanka. Met zo’n duurzame missie en visie zijn wij trots op Kokoplant als één van onze vaste leveranciers.

Wist je dat…

je de planten van Kokodama gewoon water kunt geven, zonder dat het een groot waterballet wordt op je vloer? Tussen de plant en de kokosbol zit een latexlaagje dat voorkomt dat het water door de bol heen lekt. Wil je specifiek per plant weten hoe de verzorging in elkaar steekt, dan kun je dat hier op de website aflezen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

[wdi_feed id=”2″]

Volg @bloomer.flowers
Volg @bloomer.flowers

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS