ARNANDA VAN DIJK VAN BLOEMSIERKUNST ‘T SCHAKELTJE NEEMT JE MEE IN HAAR DAG VAN DE MEET & GREET
BLOOMER & OK PLANT

Maandag 24 jan.’21 werden we met 5 bloemisten met introducé om 11 uur ontvangen met koffie en iets lekkers. We kregen uitleg over het bedrijf Bloomer, wat er allemaal gebeurd nadat wij de bloemen besteld hebben. Zo kregen we te zien hoe onze orders klaargemaakt worden, waar alles komt te staan en dat er een gedeelte rechtstreeks vanaf de kweker komt (wat we bestellen bij Kwekersportaal) en dat er nog op 3 klokken bloemen bijgekocht worden. Deze worden ’s morgens vanaf 3.30 uur gecontroleerd op kwaliteit voordat ze gaan kopen.

Ook wordt er bij Bloomer hard gewerkt aan de toekomst, zo zijn ze bezig met een verbouwing van de kantoren, natuurlijk helemaal lekker fris in de Bloomer kleuren.

Daarna reden we naar Naaldwijk naar Kolibri Orchideeën. Waar we eerst genoten van een heerlijke lunch. Daarna kregen we een korte uitleg over de herkomst/ oorsprong van de orchideeën met beeldmateriaal hoe ze in het wild groeien (een waar paradijs!)

Meet & Greet
Arnanda bij Meet & Greet

Vervolgens startte de 2 dames met een uitgebreide rondleiding over dit prachtige Phalaenopsis bedrijf.
Ze worden op een ander bedrijf van hun opgekweekt van stek tot plantje, als deze 25 weken zijn, wordt die opgepot en in de warme kas gezet.
Als de plant mooie stengels gekregen heeft met flink wat knoppen eraan, worden er de stokjes bijgestoken, dan gaan ze even een paar weken in een koelere kas, om ze te laten “schrikken” en tot bloei te laten komen. Daarna nog een paar weken in een lekkere warme kas om vervolgens de reis naar Bloomer en de bloemisten te gaan maken.

Na de rondleiding mochten we een cadeau voor onszelf maken. Een dienblad met 3 verschillende potjes, die we mochten vullen. 1 natuurlijk met een Orchidee en 2 met vetplantjes. Ook een decoratie dier in het goud, zwart of wit erbij en je dienblad is compleet. Dit is een extra meerwaarde waar Kolibri Company voor staat.

Door middel van extra’s toe te voegen aan hun Phalaenopsis planten, bereiken ze meer klanten. Ze hebben gekozen voor mooie mix en kies series voor zowel de bloemist als de consument. Deze zijn voor de Bloomer bloemist te bestellen op de planten site.

Cadeauset

Na afloop kwam de directeur zelf nog even binnen gelopen, en hebben we interessante gesprekken gevoerd over de toekomst van de bloemist en de kwekers. Door de sterk gestegen gas prijzen en de transport kosten zullen er in de toekomst minder kwekers en wellicht ook minder verkopers komen. Degene die creatief en echt durven te ondernemen en risico’s te nemen, zullen overblijven.

Als er weer een winactie komt voor de bloemist zou ik daar zeker tijd in investeren om aan zo’n dag mee te doen om eens een kijkje in de kwekerij te nemen. We staan heel de dag bloemen en planten te verkopen en echt geloof me je krijgt meer passie, verkooplust en ideeën door een dagje tijd voor jezelf te nemen en met collega bloemisten, Bloomer en kwekers te sparren over de prachtige producten die wij dagelijks mogen verkopen. Grijp je kans en zorg dat je er minimaal 1 x bij bent geweest. Naast dat het reuze interessant is, is het ook heel gezellig.

Bloomer en Kolibri heel hartelijk dank voor deze mooie dag.

Groetjes Arnanda van Dijk
Bloemsierkunst ‘t Schakeltje

Opgelet bloemisten: De Meet & Greet proeft naar meer!

Wij zullen in de toekomst meer Meet & Greet’s met kwekerijen organiseren. Houd onze social media pagina’s en onze website daarom goed in de gaten. Wie weet ben jij de volgende die mag genieten van een dag vol bloeminspiratie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

APP ONS

MAIL ONS

BEL ONS

CHAT MET ONS