We zitten inmiddels alweer in april en dat betekent dat de Gerbera centraal staat op de bloemenkalender. Deze vrolijke bloem tovert bij iedereen een lach op zijn gezicht en door haar enorme variatie aan kleuren, kun je er echt alle kanten mee op. Saskia heeft deze week weer een prachtig boeket samengesteld met gebruik van takken en een mooie selectie bloemen.

Ze heeft de volgende bloemen uitgekozen:

Germini Yellow Dream

Deze veelzijdige bloem vindt haar oorsprong in Zuid- Amerika, Zuid- Afrika en Azië. De Germini is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleine Gerbera. Als de bloem een diameter heeft tussen de 6 en 8 centimeter, valt deze onder de Germini’ s. Alle maten daarboven zijn Gerbera’ s. Er bestaan honderden verschillende kleuren en vormen, wat deze bloem ontzettend populair maakt. Ze geven een heerlijke zonnige uitstraling aan ieder huis en met de juiste verzorging kunnen ze wekenlang blijven staan. Saskia heeft een mooie gele kleurenmix gebruikt voor ons boeket.

Hypericum Coco Avanti

De Hypericum, ook wel Sint- Janskruid genoemd, is al eeuwen zeer populair. Zij dankt haar naam aan de feestdag van Sint- Jan (de heilige van het licht) omdat ze ten tijde van deze feestdag in juni op de top van haar bloei zit. De Hypericum wordt veel gebruikt in de homeopathie en zou over heilzame krachten beschikken. De besjes zijn een beetje bruin/ roze van kleur en geven het boeket een zachte uitstraling.

Tanacetum Pa Baya

Deze bijzondere bloem wordt ook wel Wormkruid genoemd en komt oorspronkelijk uit Europa en Noord- Azië. De naam van deze bloem is afgeleid van het Griekse woord voor onsterfelijk (Althánatos), aangezien ze niet makkelijk verwelken en hun kleur lang behouden. De geneeskrachtige werking van deze bloem wordt al eeuwenlang voor vele kwalen gebruikt. Zo zou het bijvoorbeeld helpen bij verkoudheid, artritis en migraine. Tegenwoordig wordt deze bloem steeds meer als snijbloem gebruikt. Deze witte variant met groen hart geeft ons boeket een frisse uitstraling.

Salix Wilgenkatjes

Om ons boeket wat stoerder te maken heeft Saskia gebruik gemaakt van Wilgentakken. Wilgen komen van oorsprong voor in veel landen in Europa, waaronder Nederland. Ze groeien meestal langs de waterkant. De katjes groeien op de jonge takken en zijn vaak bruin of grijs van kleur. Wilgenkatjes zijn erg populair voor gebruik in verschillende bloemstukken en boeketten.

Heidelbeer takken

Voor dit boeket heeft Saskia gekozen voor Heidelbeer takjes. Deze dienen als rustige groene basis. Deze takjes zijn afkomstig van de plant van de Blauwe Bosbes en komen van oorsprong voor in bosrijke gebieden.

Bij een vrolijk boeket hoort natuurlijk een vrolijke vaas. Dit exemplaar geeft in de zon een prachtig regenboogeffect door de ‘veegjes’ die in het glas zijn verwerkt. Uiteraard is een simpele vaas ook prima, maar door een beetje te experimenteren met verschillende vazen kun je een boeket net een wat andere uitstraling geven. Saskia begint met de Heidelbeer takjes. Ze zorgt ervoor dat deze verspreid door de vaas komen te staan en mooi tegen de rand van de vaas vallen, zodat ze straks vooral aan de buitenkant van het boeket komen te zitten. ‘Zelf werk ik altijd graag met Viburnum takken als groene basis, maar door hiermee een beetje af te wisselen blijf je creatief en gebruik je ook producten die je normaal misschien niet zo snel zou gebruiken. Dat maakt het alleen maar leuk’, vertelt Saskia. Als de basis goed in de vaas staat, gaat ze verder met de Tanacetum. Deze schikt ze wat hoger dan de Heidelbeer takjes zodat er wat meer volume ontstaat in het boeket. Ze verspreidt deze goed door de vaas en pakt vervolgens de Hypericum erbij. Ze schikt deze ongeveer op dezelfde hoogte als de Tanacetum en verspreidt ook deze door de hele vaas.

Je ziet al dat de vaas meteen wat voller oogt. Als volgende is de ster van het boeket aan de beurt; de Germini. Saskia heeft en mengdoos uitgekozen, waar verschillende tinten geel en wit in zitten. ‘Ik vind het handig om met deze mixen te werken. Zo zijn de bij elkaar passende kleuren alvast  geselecteerd en kun je meteen beginnen’, vertelt Saskia. Ze schikt de Germini’ s op verschillende hoogtes, zodat het een wat speelser geheel wordt. De Germini’s staan erg leuk bij de andere kleuren in de vaas en geven een heerlijk lentegevoel. Als Saskia tevreden is over de hoeveelheid Germini’ s in de vaas, zijn als laatste de Salix takken aan de beurt. Deze vrolijke takken maken het geheel echt af en hierdoor wordt ons boeket ook gelijk wat stoerder.  Ze steekt een stuk of 8  takken in de vaas,  niet teveel maar net genoeg. Als ze klaar is richt ze een keurende blik op haar creatie. Al snel zie ik een lach op haar gezicht verschijnen, ze is weer super tevreden met het eindresultaat.

Deze prachtige bloemen zijn uiteraard te verkrijgen in onze webshop!