Soorten bruidsboeketten

Soorten bruidsboeketten

Er bestaan heel veel verschillende soorten, vormen en stylen bruidsboeketten. Gelukkig kan jij als bloemist alles perfect afstemmen op de wensen van het bruidspaar voor die ene mooiste dag. Wij zetten de soorten bruidsboeketten voor je op een rij:

Biedermeier   –  Druppel   –  Asymmetrisch   –  Waterval   –  Oversized   –  Pomander

Biedemeier

De Biedermeier stijl is de meest bekende stijl om bloemen te schikken. Hierbij zijn de bloemen compact bij elkaar gebonden als een mooie bol van bloemen. De stelen worden in hun geheel strak bij elkaar gebonden en afgewerkt met lint.

Druppel

Het druppelboeket heeft, zoals de naam al zegt, de vorm van een druppel. Het bloemwerk begint breed aan de bovenkant en loopt smaller naar beneden toe. De vorm zorgt voor een dramatisch effect. Bruiden zijn er dol op!

Bij een druppelboeket zijn er 2 technieken die gebruikt kunnen worden:

  • Bridy: Bij een bridy worden de bloemen in een bolletje oasis (groen schuim) gestoken, wat de basis vormt voor het boeket. Deze techniek voor het samenstellen van boeketten werd vooral in de twintigste eeuw gebruikt. De bridy kan van verschillende materialen worden gemaakt, maar doorgaans wordt er wit plastic gebruikt.
  • Draadgebonden: Bloemen en bladeren worden niet met lint of touw gebonden, maar aan draadstelen bevestigd. Dit geeft de ontwerper meer vrijheid om de vorm van het boeket aan te passen en kan leiden tot unieke en creatieve arrangementen.

Asymmetrisch

Asymmetrische boeketten zien er informeel en natuurlijk uit. De bloemen en bladeren zijn losjes en asymmetrisch gerangschikt, wat een speelse en ontspannen uitstraling geeft. Er wordt hierbij vaak gebruikgemaakt van de handgebonden techniek. Bij deze techniek worden bloemen en groen met de hand vastgehouden en vervolgens gebonden met lint, touw of draad.

Waterval

Een watervalboeket is een weelderig en elegant boeket waarbij de bloemen als een waterval naar beneden vallen. Lange stelen worden gebruikt om een cascade van bloemen te maken die langs de onderkant van het boeket stromen. Heel romantisch en sierlijk!

De technieken om een druppelboeket te maken kunnen ook gebruikt worden voor het watervalboeket.

Oversized

Zoals de naam al zegt, zijn deze boeketten groot en zitten vol met bloemen en groen. Ze trekken echt de aandacht, vooral bij formele evenementen. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van de handgebonden techniek. Bij deze techniek worden bloemen en groen met de hand vastgehouden en vervolgens gebonden met lint, touw of draad. De stelen worden niet volledig afgewerkt om het volume te behouden.

Pomander

Een bijzondere naam voor een bijzonder boeket. Een Pomander is een balvormig boeket, die de bruid als het ware bij zich draagt als een handtasje. Aan het bloemwerk hangt een handvat, vaak van een mooi lint, en deze hang je losjes om je pols heen.

Bij het Pomander boeket worden bloemen in een ronde bal van schuim gestoken. Bloemen met dichte stammen kunnen hier het beste voor worden gebruikt, zodat ze stevig vast blijven zitten. Denk aan rozen, orchideeën of hortensia’s.

Inspireer bloemisten met jouw bruidsboeket

Welke bloemenmagie is er uit jouw handen ontstaan?
Stuur foto’s van jouw meest mooie bruidsboeketten in en wees een inspiratiebron voor andere bloemisten