Anthurium

Anthurium

Anthurium

  • Afkomst
    Zuid-Amerika

  • Beschikbare periode
    Jaarrond

  • Familie van
    Aracea en de aronskelkachtigen

De Anthurium, ook wel bekend als de flamingoplant, is een tropische verschijning die onwijs populair is. De bloem is multi-inzetbaar; solo steelt het de show, maar het product is ook eenvoudig te verwerken in boeketten.  

Scroll naar beneden
voor meer informatie

Geschiedenis Anthurium

De Anthurium komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. In 1876 ontdekte de Franse botanicus Eduard André de bloem in Colombia. En dat was trouwens niet zijn enige ontdekking. Eduard heeft meerdere nieuwe bloemsoorten weten op te speuren, waaronder de Orchidee, de Bromelia en verschillende Calla’s.

Anthurium
Anthurium

Kenmerken Anthurium

De Anthurium heeft een prachtige uitstraling en een makkelijke verzorging. Perfect voor de mensen die geen groene vingers hebben. De bloem heeft een behoorlijk lang vaasleven; ze blijven twee tot drie weken mooi.

Wist je dat…

de gekleurde, hartvormige schutbladeren niet de daadwerkelijke bloem is? De echte bloemen zijn de kleine bobbeltjes op de vlezige kolf. Dit heet de Spadix.

Kleuren Anthurium

De Anthurium is verkrijgbaar in vele kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn rood, roze en wit, maar ze zijn er ook in paars, groen en bruin. En qua kleurstellingen gaat het ook alle kanten op. Ga je voor de Anthurium met één felle kleur, een mooi gekleurd randje of overvloeiend in een andere kleur? Voor ieder wat wils!

Symboliek Anthurium

De Anthurium staat symbool voor exotische schoonheid, dat moet ook wel met zo’n afkomst. De naam Anthurium is afgeleid van twee Griekse woorden ‘anthos’ = ‘bloei’ en ‘oura’ = ‘staart’.

Bloeiperiode Anthurium

We kunnen het hele jaar door genieten van de Anthurium. Het is een van de weinige bloemen die jaarrond verkrijgbaar zijn.

Anthurium

Anthuriumkwekers

Bloomer werkt intensief samen met diverse Anthuriumkwekers. In onze webshop verkopen wij Anthuriums van o.a. Anthogether, Spek Flowers, Bouman Anthuriums en J.A.P. Wijnen.