Droogbloemen van Linea Natura

Met de droogbloemen van Linea Natura haal je een prachtig en ambachtelijk stukje natuur in huis. Ze zorgen voor kleur en sfeer in elk interieur. Wist je dat droogbloemen dankzij hun lange houdbaarheid ook nog eens ontzettend duurzaam zijn? Daar worden wij bij Bloomer heel blij van.

TIP

Houd droogbloemen zoveel mogelijk uit fel zonlicht en vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Alleen zo houd je je droogboeket het langst mooi.

Droogproces

Droogbloemen zijn 100% natuurlijk gedroogde producten. Een natuurlijk, secuur en uniek droogproces garandeert dat de kleur, vorm en kwaliteit geheel intact blijft. En dat gaat zo:

  1. Trossen met bloemen worden ondersteboven aan rekken gehangen in een speciale donkere droogcel.
  2. Door de kamer op de juiste temperatuur te brengen verdampt de vochtigheid uit de bloem.
  3. De bloemen moeten tot in de kern drogen. Hoe dikker de steel, hoe langer het droogproces duurt.
  4. Wanneer de gedroogde bloemen de perfecte hardheid hebben bereikt en dus ook hun schoonheid, zijn ze klaar om ingepakt te worden. Klaar om de wijde wereld in te gaan.

Duurzaam

Dankzij de lange houdbaarheid zijn de magnifieke droogbloemen van Linea Natura onwijs duurzaam. Ze kunnen maanden en sommige soorten wel jaren meegaan.
Ook op het gebied van verpakkingen, pakken wij dit duurzaam aan. Al onze droogbloemen zijn standaard verpakt in kraftpapier en verzegeld met papieren tape.

Geverfde droogbloemen

Naast de 100% natuurlijk gedroogde droogbloemen, is het ook mogelijk om droogbloemen in een bepaalde kleur aan te schaffen. Door een speciaal gecertificeerde verf te gebruiken wordt de levensduur van het product aanzienlijk verlengd. Dit wordt met name gedaan bij thema’s, denk aan pastelkleuren bij het voorjaar en glitters bij Kerst.

Droogbloemen assortiment

Het rustieke en veelzijdige karakter van droogbloemen zorgt voor een verrassend wauw-effect. Dankzij ons brede assortiment kan je volop variëren.