Onze kerstfavorieten van 2023

It’s beginning to look a lot like Christmas… Is jouw bloemenwinkel al helemaal omgetoverd in de gezellige kerstsfeer? Onze Bloomer webshop is op dit moment een heuse kerstwinkel, gevuld met talloze kerst items. Wij hebben onze kerstfavorieten van 2023 op een rij gezet. Welke is jouw favoriet?

Amaryllis / Hippeastrum

Denken we aan Kerst, dan denken we automatisch aan een Amaryllis (Hippeastrum). Dankzij haar grote, oogverblindende bloemen in schitterende tinten geeft ze enorm veel sfeer, kleur en warmte. Geen wonder dat ze kerstbloem wordt genoemd, oftewel een van onze favorieten voor Kerst!

Een Amaryllis geven of krijgen is altijd een cadeau met een verrassingseffect. Je weet nooit precies welk kleurenspektakel je kan verwachten, maar als de knop eenmaal open bloeit kunnen we optimaal genieten van de fraaie koningin onder de bloemen. Wauw!

Fan van de Amaryllis? Komt dat even goed uit, want wij bieden deze beauty in een wonderlijk kleurenpalet als snijbloem, als plant in pot en in droge bollen. En met dat laatste bedoelen we niet alleen de ‘standaard’ bol, maar in talloze wax varianten met hippe kleurtjes, sprankelend glitter, ijzig sneeuw en in schattige themasokken.

Euphorbia Kerstster

De Kerstster, oftewel de Euphorbia Poinsettia, mag uiteraard niet ontbreken in onze favorietenlijst. Deze zeer geliefde plant staat bekend om haar decoratieve felrode bladeren in de vorm van een ster. Geen liefhebber van rood? Er zijn ook crèmekleurige, witte of roze varianten verkrijgbaar.

TIP
De naam van de plant en het jaargetijde waarin ze populair is doen misschien anders vermoeden, maar de Kerstster kan absoluut niet tegen de kou. Zorg er daarom voor dat je de plant goed verpakt meegeeft aan jouw klanten.

LET OP
De Kerstster is familie van de wolfsmelkachtigen. Het sap uit deze bloem en de stelen is giftig. Bij contact met de huid of ogen kan er een allergische reactie ontstaan, dus geef aan je klanten de tip mee om de plant vooral buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

Nobilis

Geen plek voor een joekel van een kerstboom? Dan raden wij je het Nobilis boompje aan! Door de grootte kan je het schattige mini kerstboompje makkelijk kwijt tussen meubels, op de vensterbank, op een bijzettafeltje of op het dressoir. Wij bieden de Nobilis boompjes aan in verschillende formaten, van 30 t/m 60 cm. Hier word je toch spontaan verliefd op?

Naast Nobilis boompjes, hebben wij ook volop Nobilis takken en ander Kerstgroen beschikbaar in onze Bloomer webshop.

Gekleurd Asparagus

Kerstgroen zien we al volop tijdens de feestdagen. Daarom zetten we dit jaar in op gekleurd Asparagus om bloemwerk een fijne, flowy touch te geven. Ga voor warme najaarstinten of go bold met knalroze of cerise.