Kerstgroen soorten voor de feestdagen

Kerstgroen is onmisbaar in de aanloop naar en tijdens de feestdagen. Het is een sfeervolle manier om het interieur een feestelijke charme te geven. Haal de natuur in huis met sierlijk kerstgroen!

Coniferen

Coniferen, wie kent deze plant nu niet? De frisgroene takken zijn door hun buigzaamheid zeer geschikt om te verwerken in kerstdecoraties, zoals kransen. De winterharde plant is mede populair, doordat de mooie groene kleur het gehele jaar behouden blijft.

Wist je dat Conifeer in het Latijns ‘kegeldrager’ betekent? Dit is vernoemd naar de kegelvorm van de vruchten. De Conifeer komt oorspronkelijk uit Europa, het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië. Waarbij de ene soort van nature erg langzaam groeit, groeit de andere soort juist weer ontzettend snel. Ze kunnen in elk geval heel oud worden. De plant kan de 80 jaar aantikken en de boom kan wel ouder worden dan 1000 jaar. Oftewel, ze gaan sowieso een leven lang mee.

In onze Bloomer webshop bieden we diverse soorten Coniferen, zoals Blue Deluxe, Filifera, Boulevard en Yellow.

Cypres

Tijdens de kerstperiode komt de Cypres tot leven als decoratief kerstgroen. Met zijn slanke silhouet en donkergroene naalden siert hij menig landschap, tuin en rondom Kerst ook het interieur. En laten we vooral die heerlijk frisse geur niet vergeten, waar men vooral erg kalm van wordt. Perfect voor de vredige kerstsfeer 😉

De vorstbestendige Cypres komt uit Toscane en kan wel 8 meter hoog worden. Over hoog gesproken… De Cypres staat bekend als de boom die de hoge leeftijd van 500 jaar kan bereiken en symboliseert dan ook het eeuwige leven.

In onze Bloomer webshop bieden we Cypressen takken aan in bundels van 5 kilo.

Nobilis

Op zoek naar stevige kersttakken? Dan zit je met Nobilis helemaal goed voor het maken van de meest sfeervolle kerstarrangementen. Je kan er zelfs accessoires inhangen, zoals dennenappels en kerstballen.

Nobilis takken hebben, net als ander kerstgroen, weinig tot geen verzorging nodig. Ze worden droog gebruikt om mee te decoreren en blijven onwijs lang mooi.

TIP: Zolang je de Nobilis takken (nog) niet gebruikt, leg ze dan buiten neer. Binnen zullen de naalden namelijk sneller indrogen en ietwat verkleuren.

Pinus

Pinus, oftewel Kiefer, mag zeker niet ontbreken in een kerststuk. Je herkent Pinus aan de lange, dunne, zwierige sprieten aan een tak. Van welke kant je de tak ook bewondert, het blijft even sierlijk. Maak je een guirlande van Pinus? Dan krijgt het zeker weten een luxe en royale uitstraling

In onze Bloomer webshop bieden we Pinus aan in bundels.

Nordman

Daar hebben we ‘m dan. De echte Nordman. Wat de Nordman uniek maakt is zijn langdurige naaldlevensduur. In vergelijking met andere kerstgroensoorten behouden Nordman-sparren hun naalden een stuk langer, zelfs nadat ze zijn afgesneden. De naalden van dit type zijn wat zachter en minder prikkelend. Dit alles maakt de Nordman erg aantrekkelijk voor consumenten en met name gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

Ga jij kerststukjes maken middels een workshop? Wij bieden jou alles wat je nodig hebt!

Geef je binnenkort een workshop aan consumenten? Superleuk! We leveren je graag al het kerstgroen wat je nodig hebt. En vergeet ook vooral de oase en het mos niet. Oase verkopen wij in diverse vormen en groottes en van mos bieden wij verschillende types, zoals bolmos, platmos en zilvermos.