Kerstinspiratie 2023: droogbloemen en zijde bloemen

It’s the most wonderful time of the year! Laten we dat gezellige, knusse gevoel of eigenlijk die magische sfeer extra lang verlengen door te kiezen voor droogbloemen en/of zijde bloemen. Kunnen we het volgend jaar gewoon weer van zolder halen en hergebruiken 😉

Droogbloemen

Droogbloemen, ben jij er fan van? Ze hebben diverse voordelen, zoals deze:

  • Droogbloemen zijn duurzaam, want ze gaan heel lang mee.
  • Droogbloemen vereisen geen enkele zorg. Easy peasy!
  • Droogbloemen kan je overal neerzetten, volop in de zon of in de tocht. Ze vergaan toch niet.
  • Droogbloemen zijn jaarrond verkrijgbaar.

We zetten 3 soorten droogbloemen van kwaliteitslabel Linea Natura Dried op een rij, die perfect zijn voor de kerstdagen.

Pepperberry Gold Shiny

Landelijk, sober en stoer. Zo kunnen we Dadeltakken wel omschrijven. Ontzettend sfeervol voor het herfstseizoen, maar met kerst mag het best een tikje feestelijker. Denk aan gedroogde Pepperberry in shiny gold. Ja, een ware musthave die gezien mag worden tijdens het kerstdiner met iedereen die je lief hebt.

Fern Bracken Preserved Bordeaux

De varen kennen we als een weelderige plant met symmetrisch gevederde bladeren en een frisgroene kleur. We bieden in onze droogbloemen webshop diverse gedroogde varens, voorzien van een leuk tintje én gepreserveerd. Dat wil zeggen dat ze een speciale behandeling hebben gekregen met glycerine. Door dit proces blijven ze extra lang mooi!

Ruscus Preserved Champagne

Ruscus staat ook wel bekend als Muizendoorn. Deze laagblijvende struik wordt gevormd door groene, flexibele takken met een lengte van 40 tot 90 centimeter.  Heel mooi en makkelijk om te verwerken, maar in gedroogde en geverfde vorm zijn ze ook heel leuk! Voor kerst raden wij de volgende kleuren aan: bordeaux, platinum, koper, goud en champagne. Beetje over de top, maar dat moet kunnen!

Zijde bloemen

Jarenlang genieten van bloemen? Dan kan met de zijde bloemen van Linea Natura Silk. Naast dat ze tijdloos zijn en veel gezelligheid en sfeer brengen, zijn ze behoorlijk duurzaam want ze gaan jarenlang mee. Speciaal voor het feestseizoen hebben wij 3 zijde producten geselecteerd.

Eucalyptus Cinerea krans

Een krans is een echte klassieker tijdens de feestdagen. De Eucalyptus Cinerea krans kenmerkt zich door de grijsgroene kleur en een typerend rond blad. Op zichzelf staand prachtig, maar indien je ‘m te kaal vindt kan je hem als basis gebruiken en stylen met bijv. verlichting, kleine kerstballen of bessentakken.

De Eucalyptus Cinerea krans is beschikbaar in een diameter van 40 en 56 centimeter.

Amaryllis Red

De Amaryllis is één van onze kerstfavorieten. Dankzij de lange, stevige steel en de enorme bloemen in tal van prachtige kleuren geeft de Hippeastrum onwijs veel sfeer. Speciaal voor de feestdagen is de rode variant onmisbaar in een zijden kerstboeket.

In onze Zijde shop bieden we de Amaryllis in verschillende kleuren. De rode kleur is beschikbaar in twee lengtes: 66 en 72 centimeter.

Gloriosa White

Gloriosa is een fragiel bloemetje met een exotische uitstraling. Ze komt in de meest mooie kleuren voor, maar voor kerst zoeken we het toch in een exclusievere hoek. De witte Gloriosa past goed in wit bloemwerk of wanneer je een creatie een ijzig, botanisch tintje wilt geven.

Totaalassortiment droogbloemen en zijde bloemen

Enthousiast geworden over bovenstaande blikvangers? Dan wil je vast meer zien! Wij bieden droogbloemen en zijde bloemen in heel veel soorten, kleuren en lengtes. Wil je het zelf zien, voelen en ruiken? Kom dan naar onze Bloomer inspiratieruimte en ervaar de hoge kwaliteit zelf. Mocht je niet in de buurt wonen of werken, neem dan contact met ons. Dan komt één van onze vertegenwoordigers graag bij je langs om je de nieuwste collectie te showen.