Nigella

Nigella damascena

  • Afkomst
    Zuid-Europa, Noord-Afrika en Azië

  • Beschikbare periode
    maart t/m september

  • Familie van
    Ranunculaceae

Nigella, ook wel Juffertje-in-het-groen genoemd, is een delicate bloem met een bijzondere persoonlijkheid. De sierlijke bloemen, vaak blauw of wit van kleur, zijn omringd door weelderige, sprieterige bladeren. Een waar bloemenfeestje!

Scroll naar beneden
voor meer informatie

Oorsprong Nigella

Nigella is een éénjarige plantensoort die deel uit maakt van de ranonkelfamilie. De plant komt in het wild niet in Nederland voor, maar vindt zijn oorsprong rond de Canarische eilanden en de Middellandse Zee.

Kenmerken

Nigella is een laagblijvende plant en groeit vaak niet hoger dan 60 centimeter. Aan de rechtopstaande stengels groeien veerdelige bladeren en een decoratieve bloem in de vorm van een ster. De zaaddozen die na de bloei ontstaan hebben mede een hoge sierwaarde en daarom worden ze veelvuldig gebruikt in droogbloem boeketten.

Wist je dat…

Nigella in het Engels ook wel Love in a Mist wordt genoemd? Dit komt omdat de unieke bloemetjes omgeven zijn door een ring van gevederde blaadjes.

Symbool

Nigella staat symbool voor liefde, tederheid, onschuld en verlegenheid.

Kleuren

Nigella is van oorsprong helder blauw, maar als cultivar is de bloem ook verkrijgbaar in de kleuren roze, paars en wit.

Nigella als droogbloem

In onze webshop bieden we Nigella ook aan als droogbloem. Zowel in een natuurlijke kleur, als geverfd. Voor welke optie ga jij?