Deze 5 planten zorgen voor kleur én vrolijkheid in de tuin

Het mooie weer brengt met zich mee dat we heerlijk buiten vertoeven in het zonnetje met een verkoelend drankje. In de tuin of op het balkon en dan nog het liefst omringd door planten die zorgen voor een heleboel kleur én vrolijkheid. Wij zetten er 5 op een rij.

Lavendel

Lavendel, oftewel Lavandula, kennen we allemaal wel. De populaire paarskleurige plant bloeit van mei tot eind september zeer rijkelijk en geurt zo heerlijk dat het een mooi lokkertje is voor fladderende vlinders en bijen. Extra gezelligheid in de tuin is natuurlijk nooit mis.

Wil je lang genieten van Lavendel? Dat kan, want de bloemen zijn gemakkelijk te drogen. Oogst de stelen op een zonnige droge dag wanneer ze in volle bloei staan. Hang het bosje op een droge plek met weinig zonlicht. Dit voorkomt dat de bloemen verkleuren. Na 2 tot 4 weken is de Lavendel volledig gedroogd.

Passiflora

Op zoek naar een bijzondere vaste plant, die snel klimt en ook nog eens prachtige bloemen geeft? Schaf dan de tropisch uitziende Passiflora aan. De unieke opbouw bestaat uit een bloem, een kroon met in het midden stampers. Oftewel, een waanzinnig mooie ster! Zet de Passiebloem op een mooi plekje in de zon en binnen de kortste keren heb je een zee aan bloemen.

Passiflora is in diverse kleuren beschikbaar, zoals wit, lila en blauw.

Dianthus

Anjers ouderwets? Helemaal niet! Met haar rijke, langdurige en kleurige bloei is de vrouwelijke Dianthus met haar heerlijke geur dé plant om in de lente en zomer van te genieten! Deze bloem komt in een zeer breed kleurenpalet, van lief lichtroze, zalm en helder paars tot felrood en fluorescerend geel. De randen van de Dianthus kunnen gefranjerd zijn, maar ook rond of zelfs gekarteld. De keuze is reuze.

Fuchsia

De Fuchsia is ontzettend geliefd vanwege haar decoratieve hangende klokjes in felle tinten. De bloemen zijn opgebouwd uit een bloemhuis met aan de rand vier kelkblaadjes en aan de binnenkant lange meeldraden met stampertjes.

Verkoop je de plant aan een klant? Geef altijd de tip mee om de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Zo kan je de bloeitijd van de Fuchsia verlengen.

Mandevilla

De exotische Mandevilla komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en bloeit in de Nederlandse tuinen van mei tot oktober. Een non-stop zomerbloeier dus! De klimheester maakt in korte tijd mooie, lange ranken aan die muren en schuttingen vrolijk bedekken met kleurrijke, trompetvormige bloemen.

In onze Bloomer webshop bieden we Mandevilla’s in diverse kleuren en van 40 cm tot wel 100 cm.

Nog meer planten!

Benieuwd naar ons totale plantenassortiment voor binnen en buiten? Neem dan een kijkje in onze Plantenshop. Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons en dan gaan wij ons uiterste best doen om het voor je te regelen.