TALENT
STAGE

Interview JOKE VANDE GAER

De combinatie van de mooiste materialen en de fijnste bloemen bij Tokketok studio.

We zijn gevallen voor Joke haar mooie producten. Niet alleen haar producten zijn erg lieflijk, Joke zelf is ook nog eens een super lieve dame! Daar werken we graag mee samen. Daarom hebben we haar gevraagd om af te trappen in onze eerste Talent Stage. Zo kom je meer te weten over haar producten, haar voorliefde voor bloemen én haarzelf. Get ready for some Belgium flower love!

Tokketok Studio - Joke Vande Gaer
Talent Stage

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Joke Vande Gaer, ik ben de eigenaar van Tokketok. We maken producten vooral gericht op de bloemensector. Al is dat niet altijd zo geweest, Tokketok is begonnen als een papierwaren bedrijf maar na verloop van tijd zijn we ons echt gaan richten op producten rond bloemen. Er zijn nog meer leuke dingen in de maak waarvan we denken (en hopen) dat bloemisten er nood aan hebben.

Hoe ziet je dag er doorgaans uit?
Buiten Tokketok ben ik ook actief als art director voor enkele merken. Organisatie van fotoshoots, grafische vormgeving & branding. Een typische dag is meestal een mix hiervan. Voor Tokketok doe ik hetzelfde, maar daar komt dan ook sales bij, customer service, orders verwerken (al die niet-zo-glamoureuze dingen die er ook bijhoren). Ik plan meestal mijn Instagram posts niet te ver vooraf omdat dit mijn favoriete ontspanning is van de dag. Tussen alle dingen heen, even spelen met de bloemen om me heen & leuke content maken. Dus die zit er echt wel elke dag in!

Foto’s door Tokketok Studio

“Telkens als ik bezig ben met een bloem denk ik: dit is nu écht mijn favorietje!”

Wanneer kwam het moment dat je dacht “Ik ga de bloemen in!”?
Dit is gewoon gebeurd. Ik kwam op het idee van de bloemenkaarten, ik testte het eerst voor familie en vrienden, om te kijken wat de reactie van mensen was. Dan kwamen er een paar Instagram posts & ineens waren de kaarten een dikke hit! Toen zochten we om een meer permanente oplossing: de vaasjes! En nu, door met vele mensen in de sector te praten, zie ik waar we met Tokketok leuke originele alternatieven kunnen creëren voor de sector. Net ietsje meer, ietsje anders.

Wat maakt de bloemensector voor jou zo leuk en uitdagend?
Ik hou van bloemen. Al zo lang als ik het me kan herinneren. Het is voor mij het beste geschenk om te krijgen en te geven. Het maken van producten voor bloemen heeft als voordeel dat het altijd extra mooi wordt gemaakt door de bloemen zelf. Het is gewoon een bijzonder dankbaar product en mensen kunnen hun eigen stijl toevoegen door de bloemen zelf. De uitdaging is eenvoudig: anders zijn, wat we sowieso leuk vinden!

Welke bloem vind jij het allermooist? Ja, we weten; dat is kiezen tussen je twee kinderen ????. (Je mag ook per seizoen een bloem kiezen)
Aaaaah de moeilijkste vraag! Telkens als ik bezig ben met een bloem denk ik: dit is nu écht mijn favorietje! Maar moet toegeven dat ik effe een Lisianthus/Eustoma crush heb & de gevoelens zijn best serieus, al minstens een maand zoek ik haar tussen alle andere bloemen.

Welke zaken zou je in de sector graag zien veranderen?
Toen ik in Azië woonde werd ik verliefd op hoe ze in sommige landen aandacht stoppen in de verpakking van de bloemen (en eigenlijk alle producten). We zijn volop bezig met leuke dingen rond verpakken.

Foto’s door Tokketok Studio

Op welk werk ben jij het meest trots en waarom?
Op onze beurs standen in Amerika (National Stationery show & New York Now) toen we de release deden van onze bloemenvaasjes. We hadden een mini serre in elkaar gestopt & we werden meer dan warm onthaald door iedereen. Trots! Een leuke feature hier: https://ohsobeautifulpaper.com/trade-shows/tokketok-2017/

Wat is jouw ultieme opdracht? Een bruiloft voor een BN’er, het Rijksmuseum aankleden, of het diner aankleden van het Koninklijk huis?
Ultieme opdracht? Goh mag ik er enkele hebben?!  Ik hou wel van winkels die aandacht schenken aan beleving van een bezoek(er) en denk dat een pop up bloemenafdeling lanceren in zulke winkels wel ergens bovenaan mijn lijstje staat. Maar een mega etalage volgooien met bloemenvaasjes staat daar zeker ook bij!

Hoe zou Bloomer jou als bloemist of stylist het leven nog leuker en makkelijker kunnen maken?
Ik ga dit moeten afsluiten op de meest melige manier: jullie maken mijn leven al super makkelijk! Het is buiten beurzen om niet makkelijk om in contact te komen met alle bloemisten (er zijn er zoveel ontzettend veel leuke!). Heerlijk hoe Tokketok opgenomen werd in de Bloomer familie!

Raak jij nu ook enthousiast na het lezen van dit interview en wil jij ook onderdeel uitmaken van de Bloomer familie?
Schrijf je dan hier in en ontdek het gemak van Bloomer