Waarom kiest Bloomer voor droog transport?

Transport vs. kwaliteitsbehoud

Happy flowers

Wij van Bloomer zijn groot voorstander van droogtransport. We kunnen de bloemen niet alleen compacter vervoeren, wij zijn er ook van overtuigd dat het droog vervoeren van bloemen beter is voor het kwaliteitsbehoud van de bloem. En daarbij zijn onze échte Bloomer-dozen natuurlijk ook een lust voor het oog. 😉 De schoonheid van onze Bloomer-dozen ervaar je zelf, maar hoe zit het dan met onze keuze voor droogtransport? Met het oog op kwaliteit, duurzaamheid en kosten deed Wageningen University & Research (WUR) onderzoek naar de beste manier voor het vervoeren van bloemen: nat of droog?

De eeuwige vraag was altijd wat er vooropgesteld moest worden: kosten of kwaliteit. Nu luidt de conclusie dat er helemaal niet gekozen hoeft te worden. In beide gevallen is het namelijk een win-win situatie. Uit het onderzoek van WUR blijkt namelijk dat alles staat of valt met het controleren van de temperatuur. Met de juiste temperatuur is er in geen enkel geval kwaliteitsafname. Wel is er bij nat transport een grotere kans op de ontwikkeling van botrytis, pokken en condens. Die kans wordt  minimaal bij droogtransport. Dus, happy flowers, happy you, happy us.

Bij Bloomer hebben we er dan ook voor gekozen om onze bloemen droog (in dozen) te transporteren. Op die manier kunnen we niet alleen de kwaliteit van de bloemen behouden, het geeft ons ook een extra controle voordat deze ingepakt worden. En, alsof dat nog niet genoeg is, door het vervoeren in dozen neemt ook de kans op transportschade af.

Was dat alles?

Nee. Er zijn nóg meer voordelen! Doordat we compacter kunnen vervoeren én er geen fustkosten berekend hoeven te worden, bespaar jij als bloemist aardig wat kosten. En van kosten besparen wordt iedereen blij. Toch?

Maar what about de gevoelige producten? Natuurlijk gaan wij uiterst zorgzaam met al onze bloemen om, maar er zijn natuurlijk een aantal soorten die extra aandacht nodig hebben. Deze gevoelige jongens verpakken wij daarom met een hydraterende gel die ervoor zorgt dat de watertoevoer niet wordt onderbroken. Hierdoor kun jij als bloemist blijven genieten van ons uitgebreide bloemenassortiment.

Het enige wat jij daarna als bloemist hoeft te doen, is de bloemen uit de doos te halen en deze daarna met liefde op  water te zetten. Oh ja, en vergeet natuurlijk niet te genieten van deze fraaie, kleurige sfeermakers!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Dan horen wij dat graag!

Een goed verpakte groet,

Glenn

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!