Kwekersbezoek aan Rosefruits in Servië

Onze mooiste rozenbottels en kransen van Rosefruits!

Lees alles over het bezoek aan kwekerij Rosefruits in Servië.

Wie zich afvraagt waar de Rozenbottels van Bloomer vandaan komen, leest er in deze blog alles over! Onze inkoper Gerco bezocht de kwekerij van 25 hectare (jawel, zo’n 50 voetbalvelden groot!) in Servië. Kweker Erik Stokman nam hem mee over zijn farm. Mooie opener: Rosefruits streeft er naar om zo snel als mogelijk SKAL (biologisch) gecertificeerd te zijn. That’s what we love!

Nog meer rozenbottels

Foto door Bloomer

Servië? Ja, bij uitstek perfect voor rozenbottels!

De weersomstandigheden in Servië zijn perfect voor de teelt van rozen. Want rozen, die zijn nodig om uiteindelijk de bottels te krijgen. Omdat het niet te nat is (weinig regen) hoeft er ook niet gespoten te worden tegen schimmels en andere vochtproblemen. Ideaal dus! Mede door het klimaat, de ruime opzet én het natuurlijk evenwicht, stevent Rosefruits af op een SKAL (biologische) certificering. Hoe mooi is dat?

Kijkje op de farm

Bekijk het filmpje van de kwekerij hieronder en ervaar zelf hoe het er aan toe gaat.

Ideaal voor de bloemist

De rozenbottels van Rosefruits zijn zo geteeld, dat ze geen doorns bevatten. Zo’n 99% van deze takken is volledig doornvrij. Dat scheelt een hoop schrammen en wondjes, waar niemand op zit te wachten. Op deze kwekerij teelt Erik Stokman (jawel, een Nederlander) ruim 15 soorten rozenbottels. Deze soorten worden elk jaar uitgebreid. Onze inkoper Gerco mocht zijn oordeel geven over de nieuwste soorten. Super gaaf om te zien dat de kweker veel waarde hecht aan de ervaringen uit de markt. We zijn dan ook bijzonder trots dat we een bezoek mochten brengen aan deze locatie.

De kransen zijn ambachtelijk handwerk

Ja, je hebt gelijk. Die rozenbottelkransen zijn niet goedkoop. En dat is ook helemaal niet nodig. Want kijk maar eens hoeveel tijd en handwerk er in gaat zitten. Alleen met die toewijding, ambacht én rust krijg je zulke mooie kransen. Bekijk het korte filmpje maar eens!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!