Meet & Greet
Decorum kwekers

Maandag 20 februari 2023 is voor de deelnemende bloemisten een andere maandag dan normaal. Vroeg in de ochtend zaten ze in de auto richting Bloomer in het mooie Westland voor de Meet & Greet. Tijdens een Meet & Greet leer je de gezichten achter Bloomer kennen, krijg je een rondleiding bij Bloomer en ga je langs bij verschillende kwekers in hun kassen. Ditmaal op de planning: 5 verschillende kwekersbezoeken in samenwerking met het premium kwaliteitsmerk Decorum. Wij nemen je graag mee door deze ontzettend leuke en leerzame dag!

Rondleiding Bloomer

We startten de dag bij Bloomer met een kop koffie en een zoete versnapering in de nieuwe Bloomer Inspiratieruimte, vol mooie Zijde- en Droogbloemen. Na een korte voorstelronde is het tijd om het gehele proces van Bloomer te laten zien. Dat ging van de producten die bij ons in de box binnenkomen tot de bloemen die helemaal klaar zijn om ingeladen te worden in de Bloomerbussen. Op weg naar jou!

Villa Gerbera

Wauw, wat een kleurenpracht is er te zien bij kwekerij Villa Gerbera! Wit, roze, rood, oranje, geel en allerlei andere waanzinnig mooie Gerbera’s. We keken allemaal onze ogen uit!

Gerbera’s worden met de hand geplukt, waarbij direct de eerste controle wordt gedaan naar de kwaliteit van de bloem. Uiteraard ontzettend belangrijk voor de bloemist!

JoGrow Planten

JoGrow biedt een breed assortiment aan tropische kamerplanten; Aglaonema, Codiaeum, Polyscias, Sansevieria en Schefflera. Deze worden geïmporteerd vanuit Midden-Amerika, waarna JoGrow ervoor zorgt dat de plant verder groeit in optimale omstandigheden. Zo kan de eindconsument het langst genieten van deze prachtplanten!

Ammerlaan-Sosef

Bij Ammerlaan-Sosef kregen we uitleg over de teelt van de Primula.

Deze kwekerij is grotendeels geautomatiseerd; de stek wordt met behulp van een machine in de pot geplant, waarna het op de lopende band vervoert wordt naar de juiste locatie in de kas. Vervolgens worden de Primula’s netjes door een machine, genaamd Brutus, in de grond geplaatst.

Dit is nog maar een gedeelte van de automatisering. Mooi om te zien hoe er vol passie vertelt wordt over het proces en de  plant!

Future Flowers

Future Flowers levert jaarrond 7 soorten Calla’s van hoogwaardige kwaliteit en in diverse soorten kleuren.

Wist je dat er ook dubbele Calla’s bestaan? Dan heeft de bloem dus een tweede blad. Extra speciaal voor in bloemcreaties. Wij vonden het zeer interessant om aan te horen en te zien!

Together to Grow

Last but not least… de Alstroemeria!

Together to Grow heeft maar liefst 3 locaties in het Westland. Wij waren op bezoek in Poeldijk, waar de gehele groep hartelijk werden ontvangen.

Wanneer de Alstroemeria bloeit tot een waanzinnig mooie bloem worden ze, anders dan de meeste bloemen, uit de grond getrokken. Leuk weetje!

Vervolgens worden de stelen gebruikt als eigen compost. Oftewel lekker duurzaam!

Wij willen alle deelnemers van de Meet & Greet enorm bedanken voor hun enthousiasme! Mede vonden we het heel fijn om eens kennis te maken met het gezicht achter de bloemenwinkel. Ook willen we de kwekers bedanken voor hun tijd en het vertellen van hun gepassioneerde verhaal. En uiteraard grote dank aan Decorum die de Meet & Greet mede mogelijk heeft gemaakt.

Denk je na het lezen en het bekijken van de foto’s… ‘ik wil hier de volgende keer ook bij zijn!’. Dat kan! Wij organiseren meerdere keren per jaar een Meet & Greet. Stuur een mail naar [email protected] om je interesse aan ons door te geven. Zodra de volgende editie bekend is, sturen we jou een persoonlijke uitnodiging.